Založ si blog

Štát by mal povolať šičky do služby

Ak sú dnes ochranné tvárové rúška nezohnateľným tovarom, riešením je vyrobiť si ich. Potrebujeme ženy čo to dokážu a majú na to vybavenie (šijací stroj) a takisto potrebujeme na to čo najvhodnejší materiál. Keď sme už v stave núdze štát by mal myslieť strategicky. Štát by mal vyzvať všetky šikovné ženy čo dokážu rúška vyrobiť nech sa toho chopia a nech rúška vyrábajú a predávajú za primerané ceny. Ak vie dnes niekto vyrobiť a predať rúška to nie je hynizmus, ale služba národu za primeranú odmenu.

Štát by tým ženám mal priviezť všetok materiál čo potrebujú a podporiť ich v šití rúšok. Prirovnal by som to k mobilizácii, veď sme akoby vo vojnovom stave. Ďalej nech sa zatvára všetko čo je nutné, ale neprežeňme to, aby to nebolo kontraproduktívne. Napr. dnes prehodnotili že autoservisy môžu byť otvorené a je to správne, veď doprava nemôže zastať. Podobne by mali povoliť otvorenie krajčírskych dielní a galantérií, kde si ľudia môžu kúpiť potrebný materiál na výrobu rúšok. Veď v každom meste sú krajčírske dielne a mohli by produkovať tak nedostatkové rúška. Pretože tá firma z Bánoviec čo ide šiť rúška to bežný občan neuvidí, to pôjde pre zdravotníkov a policajtov.

V stave núdze podľa mňa štát dokonca môže nariadiť, aby tie krajčírky ostatné veci nechali tak a šili rúška. Stačí ak by pri každej dielni bol jeden policajt a kontroloval to a samozrejme dohliadal na to aby ľudia boli disciplinovaní, keďže môžeme predpokladať, že pred takýmito dielňami by sa tvorili rady. A takisto prídelový systém 1 človek dostane len 1 rúško. Aj niektoré firmy majú šičky, s týmito by mal štát tiež rokovať, či nemajú nejaké voľné kapacity. Veď mi nemôžeme len bezmocne čakať a nervózne zháňať niečo čo sa nedá zohnať. Zdravotníci upozorňujú, že sa im míňajú rúška aj celotelové obleky jednorázové. Som presvedčený že aj tieto celotelové obleky by naše šičky alebo šikovné ženy v domácnosti dokázali vyrobiť.

Zobuďme sa už konečne. Žijeme v takej dobe, že keď niečo potrebujeme zháňame to v obchodoch. Ale ono sa to dá často i vyrobiť. Oceňujem všetkých čo si rúška vyrobili sami a tiež takých čo ich dokonca predávajú cez internet. Áno verím, že je to správne takto si vzájomne pomáhame. Preto chcem vyzvať všetky šikovné ženy nech šijú a predávajú rúška – náš národ vás práve teraz potrebuje. Takisto chcem vyzvať vládu nech takisto apeluje na všetky ženy čo dokážu rúška ušiť, aby ich materiálne a morálne podporili. Štát nemôže len prikázať nosenie rúšok, musí ich ľuďom aj zabezpečiť alebo v maximálnej možnej miere vyjsť v ústrety tým, čo tie rúška dokážu vyrobiť. Lepšie sú rúška z obyčajnej látky ako nič.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378718x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie