Založ si blog

Málo sa zaujímame o svojho ducha

A je to pritom to najvzácnejšie čo máme – naše vlastné JA. Je z materiálu ktorý nepodlieha rozkladu ako naše fyzické telo, má v sebe potenciál večného života. Už stáročia sa o nej hovorí, dnes je však o ňu malý záujem, a pritom nám moderná veda dokazuje že sa v tele nachádza nejaká energia, ktorá aj vyžaruje a tvorí biopole tzv. auru človeka.

 

Nenabádam k návšteve kostolov a pod. ale k väčšiemu záujmu o tento obrovský poklad ktorý v sebe máme. V minulosti hovorili ľuďom o duši niektorí zvestovatelia ako Budha, Krišna, Zoroaster či Ježiš. Pravda vznikalo okolo toho aj veľa bludov, ale na jednom sa zhodujú hovoria o tele len ako o schránke a o tom že skutočný život je v ľudskom duchu ktorý toto telo oživuje. Nádherné dielo je napríklad Bhag-avad-gíta.

 

Aj dnes sú autori ktorí píšu veľmi zaujímavo o duši. Kníh je veľa, ja som prišiel do styku s týmito: Most času, knižky od Edgara Cayceho či Raymonda Moodyho, Richard Steinpach – Prečo sú narodenia predsa len pravodlivé, Werner Heumer – Prečo po smrti neumrieme, Ch. Vasey – Ľudské bytie, W. Grosse – Reinkarnace v kresťanství, vynikajúca kniha Pútnik Svetmi od Herberta Vollmana a veľké dielo Vo svetle pravdy od Abd-ru-shina.

 

Tieto a podobné knihy nám môžu mnohé osvetliť, naviesť nás na správnu cestu a potom je už len na nás, aby sme všetko čo sa dozvieme skúmali na sebe samom v reálnom živote. Pretože ak existuje Boh-Zdroj, duša človeka a jemnohmotné – karmické vlákna, je možné mnohé vycítiť. Podľa toho kam sme sa narodili, kde sme dnes, aké sú naše túžby a skutky, koho stretávame a čo sa okolo nás deje. Hovorí sa, že nič nie je náhoda, že každý je spojený so svojimi myšlienkami a skutkami a v zosilnenej forme sa nám vracia odmena a trest, v zmysle „čo sejete to zožnete“.

 

Nie sme pritom bezmocnými otrokmi osudu ako si niektorí myslia. Sme len podrobení spätným účinkom nášho predchádzajúceho konania v minulých alebo tomto živote. Nemáme však pasívne čakať na to čo príde. Možno sme aj v nevedomosti a slepej túžbe urobili mnoho zlého. Avšak keď sa vnútorne zlepšíme a začneme sa lepšie správať, zmení sa aj naše vyžarovanie a karmické následky ktoré mali na nás dopadnúť sa oslabia alebo sa rozuzlia len symbolicky. To však záleží len od nás máme slobodnú vôľu a moc vytvoriť tu na zemi nebo alebo peklo. Myslím si že tieto veci sú dosť závažné a stoja za naše zamyslenie a skúmanie.

 

 

 

 

 

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378499x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie