Založ si blog

Oľano vyhrá voľby – môj tip

Vyzerá to tak, že ľudia z Oľano sa zachvievajú v pravde momentálne najviac z politických strán. A pravda je život. Ten kto sa najviac blíži k pravde alebo sa v nej zachvieva na tom spočinie požehnanie od Boha. Pretože Boh je pravda, u neho niet klamstva, On pôsobí len v pravde.

Ľudia majú plné zuby klamstiev politikov a ich pretvárky a kadejakých pokútnych miliónových kšeftov. Zákon by mal tvrdo platiť pre každého, tak ako pre chudobného človeka, tak aj pre vplyvného a bohatého. Celá naša spoločnosť to cíti, že by to tak malo byť a verím, že je to správny cit. Len ako to dosiahnuť? Vyzerá to tak, že hnutie Oľano má na to odhodlanie a silu, aby tieto naše túžby aspoň do istej miery naplnilo.

Čo sa doteraz javilo ako nepravdepodobné môže sa stať realitou – a to že Oľano sa môže stať aj víťazom volieb. Smer v roku 2016 vo voľbách  získal 700 tisíc hlasov. Ale Matovičove videá z Cypru a Cannes trhajú rekordy. Tieto videá chytili ľudí za srdce a pôsobí to ako mohutná lavína, ktorú nič nezastaví, zrejme ani Smer. V tých videách na FB neustále naskakujú komentáre väčšinou podporujúce. Video z Cannes videlo 1,6 milióna ľudí za cca 1 mesiac.

Boli časy keď sa Smer tešil veľkej podpore ľudí, dokonca vládol sám. Ale to len vďaka tomu, že ľudia im verili. Politika je totiž hlavne o dôvere. Prenechať niekomu spravovať 5 miliónov životov vyžaduje totiž obrovskú dávku dôvery, tu už nejde o fazuľky. Informácie ktoré vyplávali na povrch v súvislosti so Smerom ho diskvalifikujú na túto veľmi zodpovednú úlohu spravovať veci verejné pre 5 miliónov ľudí. A to sme verím tomu videli len špičku ľadovca.

Keď som 17.12.2019 napísal, že Matovič sa stane premiérom väčšina sa na tom smiala aj ja sám som to bral tak odľahčene. Ale k tejto úvahe ma priviedli fakty a cit. Matovič nechce ľuďom brať sociálne výhody, nejde pozývať migrantov, neúnavne upozorňuje na korupciu. Donedávna bol považovaný za šaša, ale ukázalo sa že mal v mnohom pravdu. Že skutočne Fico chráni zlodejov, že to nebola len prázdna fráza alebo blud.

Pred dvoma mesiacmi sa už aj tip, že Matovič sa stane premiérom zdal uletený, dnes podľa posledných prieskumov je to reálna možnosť. Na víťaza volieb by som ich pred dvoma mesiacmi fakt netipoval. Ale teraz je to ako lavína oslovujú kopu nevoličov a ľudí znechutených z politiky. Dnes by som ich tipol na víťaza volieb. Uvidíme.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 21:03

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381597x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie