Založ si blog

Štrajkujúci autodopravcovia musia mať jednotné a reálne požiadavky

Ja osobne oceňujem štrajk autodopravcov, pretože ľudia čo podpisovali zmluvu na mýtny systém už dávno mali sedieť v base a prísť o majetok.

 

Chcem len vyzvať autodopravcov, aby prekonali svoje egá a zjednotili svoje požiadavky. Pretože ak jedna časť z nich bude mať iné požiadavky ako tá druhá časť autodopravcom alebo ak sú to dokonca protichodné požiadavky ako má s nimi minister rokovať? Veď tu potom vzniká Absurdistan.

 

Taktiež by mali štrajkom len obmedzovať a neohroziť nikoho na živote a zraví. Zatiaľ čo som videl tak púšťali sanitky a kamióny so živými zvieratami. Buďte naďalej ľudský a spoločnosť vás o to viac podporí. Nevytvárajte fatálne situácie ale primeranou formou upozorňujte na rozkrádačky a nevýhodné podmienky či zmluvy.

 

Taktiež dávajte reálne požiadavky. To jest aby vaše požiadavky boli aj technicky realizovateľné. Na to netreba tiež zabúdať. Napríklad pozastavenie výberu mýta je podľa mňa úplne nereálna požiadavka. Veď štát mýtny systém ani nevlastní, je to v rukách súkromnej spoločnosti. Je to ako keď podpíšete nevýhodnú zmluvu. V tomto prípade si myslím, že brutálne nevýhodnú. Ale keď ste to raz podpísali, tak tú zmluvu plniť musíte.

 

Treba tlačiť na to, aby niekto za túto situáciu bol aj potrestaný. Inú cestu nevidím. A štát keď urobil zlú zmluvu tak nech autodopravcom uľaví aspoň tam kde má dosah, daňami alebo podobne. Ale ja sa skutočne čudujem, že kde to žijeme, že nikto ešte nepodal trestné oznámenie za zneužitie právomoci verejného činiteľa. Veď zmluva na mýto bola čistá zlodejina.

 

Veď ak sa od spustenia mýta v roku 2010 vybralo 1,5 miliardy euro, tak jasné že sa každý spýta kde sú tie peniaze kam išli? Polovicu zobrala súkromná spoločnosť. To by sa ešte dalo nejako predýchať aj keď to bola tá najdrahšie ponuka. Ale to že štát ani po zaplatení obrovských miliónov mýtny systém nevlastní a de fakto by si ho mal ešte raz kúpiť, tak to sa môže stať len na Slovensku, to sa už predýchať nedá. Len to ukazuje arogantnú drzosť politikov, ktorí si myslia že sú nad zákonom – ale nie sú.

 

Autodopravcovia môžu využiť, že sa blížia voľby a upozorňovať na túto obrovskú zlodejinu. Verím tomu, že to nebude zbytočné. Ak si tu na Slovensku totiž nedokážeme vytvoriť systém, kde sa za chyby, korupciu a zlodejstvá tvrdo platí – budeme za to platiť my tým zlodejom. Je to všetko o našej neschopnosti a ľahostajnosti a naopak o šikovnosti a bezohľadnej drzosti tých čo nás okrádajú. Oni majú moc a peniaze, majú navrch. Naša sila je len v tom, že nás je veľa a že nás štát potrebuje, aby sme ho živili.

 

Skutočne tu ak sa nenastolia tvrdé podmienky a ak sa tí čo fatálne pochybili nezačnú zatvárať do basy a ak sa nezačne siahať im na majetok – tak to ďaleko nedotiahneme.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381315x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie