Založ si blog

Výzva na uzmierenie ateistov a veriacich

Mám takú myšlienku prestaňme si ubližovať, začnime sa rešpektovať.

 

Od čias Ježišových ubehlo cca 2000 rokov. V počiatkoch kresťanstva boli mnohí kresťania prenasledovaní, mučení a vraždení iba pre svoju vieru. Potom keď mala moc cirkev po absurdných obvineniach a cez inkvizičné súdy bolo povraždených mnoho ateistov a ľudí čo mali iné presvedčenie ako oficiálne hlásala cirkev.

 

Ja navrhujem urobme za tým hrubú čiaru a začnime odznovu. Blížia sa sviatky lásky a je tu priestor na to, aby sme si vzájomne odpustili všetky krivdy z minulosti a začali s čistým štítom.

 

Slobodná vôľa je prirodzenou súčasťou človeka. Nemožno ju oddeliť ani od jediného človeka. Každý máme svoju identitu, svoje názory a to čo nás baví, čo sa nám páči. V skutočnosti nemožno nikomu ani najhrubším násilí vnútiť cudzí názor. Pod hrozbami by ich človek deklaroval len na oko, ale v jeho vnútri by sa nič nezmenilo.

 

Z tohto pohľadu aj z humánneho pohľadu bolo obrovskými chybami minulosti násilné ubližovanie veriacim za ich vieru a úplne rovnocenne bolo obrovskou chybou ubližovanie neveriacim alebo inak veriacim za ich nevieru.

 

Ľudstvo urobilo vo svojej histórii veľa dobrého, ale aj množstvo chýb. Násilné prenasledovanie za osobné názory bolo určite hrubou chybou. Takto sa ľuďom ubližovalo úplne zbytočne, pretože vo svojom vnútri si aj tak každý ponechal presvedčenie aké v skutočnosti mal.

 

Dúfam, že sme sa z chýb minulosti poučili a vstupujeme do nového veku. Naučiť sa vzájomne rešpektovať je jednoduché a prospešné. Násilie plodí len ďalšie násilie. Naučme sa neubližovať si a vzájomne sa rešpektovať, takí akí sme. Každý ma právo na svoju integritu a svoje názory.

 

Môžme každý o svojich názoroch rozprávať, prezentovať ich a argumentovať prečo by mali byť správne, ale v konečnom dôsledku musíme rešpektovať názory tých čo s nimi nesúhlasia, ktorí majú jednoducho iné prežitia a iné názory. Nie je to až také ťažké. Ide o to, že ak sami milujeme svoju slobodu – v žiadnom prípade nemôžeme odpierať slobodu názorov niekomu inému!

 

Ide o to, že ak by ste toto ľudia čo i len vyskúšali, myslím si že zažijete len vnútorný pokoj, šťastie a mier.

 

 

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378562x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie