Založ si blog

Kriminalita za komunizmu a dnes

Nechcem nijako obhajovať komunizmus, ale ani ho totálne nezatracovať. Vyzerá to, že niektoré veci v tom systéme fungovali oveľa lepšie ako dnes. Netreba mať klapky na očiach a priznať si to. Napríklad zamerajme sa na kriminalitu.

 

Komunizmus nám ukázal jednu vec, že je reálne možné takmer úplne eliminovať kriminálne živly. Naozaj napíšte aj pod článok aká už len bola kriminalita za komunizmu. Ako je to dnes v dnešnej džungli? Číha na vás omnoho viac nástrah drogoví dileri, najrafinovanejší podvodníci, mafie a kadejaké iné indivíduá. Môžu vás zraniť, zastrašovať, poškodiť vám majetok alebo vás pripraviť o dom či iné cennosti.

 

Je to smutné konštatovanie, ale realita je taká že spravodlivosť v dnešnom systéme je oveľa pomalšia, liknavejšia, súdne procesy sa ťahajú roky s neistým výsledkom, neviete kde natrafíte na skorumpovaného policajta, prokurátora či sudcu atď. Komunizmus bol už možno až príliš tvrdý a zbytočne sa staral do viery ľudí a iných osobných slobôd. Ale tajné služby a polícia aspoň vedeli čo sa v štáte deje a kto čo robí.

 

Dnes je zaujímavé, že si štát nevie s niektorými neduhmi a kriminálnymi živlami poradiť. Alebo si nechce s nimi poradiť? Pamätám si ako sa ľudia po revolúcii čudovali, keď k nám dorazili prvé podvodné firmy zo zahraničia a začali úradovať domáce kriminálne živly. Ľudia nechápali ako je to možné, že to štát dovolí, že s tým nič neurobí. Títo ľudia mali pravdu. Za normálnych okolností ten kto urobí podvod alebo spôsobí druhému nejakú škodu by mal byť za to ihneď potrestaný a škodu nahradiť dvojnásobne, aby ho prešla chuť na takýto biznis – to by bolo podľa mňa normálne.

 

Skutočne tento štát mi pripadá ako nemohúci lemravý panák, ktorý je zločincom len na smiech a ľuďom dodržiavajúcim zákony len na plač a bedákanie. Je to podľa mňa spôsobené nedostatočnými zákonmi a všadeprítomnou korupciou. Tam kde sa núkajú veľké peniaze je to obrovské lákadlo a nejeden charakter sa ohne. V našej krajine máme totálne nedostatočné kontrolné mechanizmy a málo funkčné, ktoré sa venujú len malým rybkám.

 

Ani sa nečudujem keď si vláda všade do kľúčových pozícií nanominuje svojich oddaných ľudí. Mali by sme si začať uvedomovať, že vymeniť politikov nebude stačiť, bude treba prekopať a zmeniť celý systém fungovania nášho štátu. Inak sa podľa mňa ďaleko nedostaneme, môžme aj naďalej drieť a žiť v chudobe.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380582x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie