Založ si blog

Vážený pán predseda SNS Danko

Dosť ma vyrušujú výroky predsedu SNS Andreja Danka. Chce znižovať dane podnikateľom, zároveň chce zvyšovať investície do dialnic a železníc. Uvedomuje si pán Danko, že dane sú príjmom štátneho rozpočtu? Skadiaľ zobrať chýbajúce peniaze? Štát by mohol zvýšiť dane obyčajným ľuďom alebo zvýšiť DPH, či spotrebné dane, to jest zvýšiť ceny tovarov, služieb aj potravín. Alebo zdaniť Marťanov? Ak nie tak ostáva už len zvyšovanie štátneho dlhu, čo pán Danko aj otvorene naznačil, že vyrovnaný rozpočet nemá byť fetišom.

S týmto ja nesúhlasím, myslím si, že by sme mali míňať len toľko koľko máme. Úver na konkrétny investičný dôležitý projekt má zmysel ako napr. dialnice. Ale problém je, že Slovensko je už dosť zadĺžené. Preto nechápem, prečo chce zároveň pán Danko aj znižovať dane PO, to jest znižovať príjmy štátu. Dnes máme 5% nezamestnanosť, toto by malo význam keby sme mali 10% nezamestnanosť a potrebovali  akútne prilákať investorov. Myslím si, že štát môže aj inak pomáhať podnikateľom nielen znižovaním daní.

Pozrime sa na životnú úroveň úspešných podnikateľov a obyčajných zamestnancov. Bežní zamestnanci často živoria a musia si mnohé odopierať. Naproti tomu úspešní podnikatelia si žijú v prepychu, preto skutočne nerozumiem prečo sa majú dane znižovať im. To že im zostane viac peňazí automaticky neznamená, že všetky tieto peniaze investujú do svojich firiem a že zamestnajú viac ľudí. A keby aj tak ktorých ľudí, keď na západnom Slovensku už nemá kto pomaly robiť.

Nebolo by lepšie dať daňové úľavy napr. mladým rodinám? Tie zápasia o prežitie hlavne keď pracuje len jeden z rodičov, kým sa matka stará o dieťa. Paušálne zníženie daní pre podnikateľov môže mať aj ten efekt, že si veľkú časť ušetrených peňazí jednoducho nechajú a budú ich držať niekde na švajčiarskych kontách. Naproti tomu viac peňazí pre rodiny môže ekonomike pomôcť viac, pretože títo ľudia si viac dovolia a pomôžu naštartovať rôzne služby, turizmus či domácu spotrebu.

Skôr sa mi zdá lepšie podporovať výnimočné slovenské firmy, ktoré majú veľký potenciál. Ako napr. spomínanú firmu Tachyum na výrobu prelomových čipov. Ale tu sa zase pán Danko stavia na odpor. Ja sa pýtam ako sa Slovensko môže stať bohatou krajinou? Podľa mňa vtedy keď tu vzniknú firmy s vysokou pridanou hodnotou, čo sú napr. tie vedecko-výskumné firmy a keď štát bude efektívne hospodáriť s príjmami. Preto nerozumiem pánovi Dankovi, to čo má v pláne si vzájomne odporuje.

 

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378857x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie