Založ si blog

Kam vedú veriacich oficiálne cirkvi?

Obrovským rizikom je, že keď sa pozrieme do histórie oficiálne cirkvi brutálnym spôsobom zlyhávali. Za čias Mojžiša to fungovalo a boli obdobia keď Židia zákon dodržiavali, vtedy sa im darilo. Ale ako plynul čas pomaly sa od zákona odkláňali a spolu s nimi aj tí čo mali bdieť nad zákonom. Aj keď navonok zákonníci a farizeji dodržiavali zákon, srdcia niektorých boli niekde inde.

Potom sa diali veci ako preberanie modloslužobníctva od okolitých národov, velebenie falošných prorokov, ktorí pochlebovali a naopak prenasledovanie skutočných prorokov, ktorí ľudí vystríhali pred páchaním hriechov a vyžadovali čisté srdcia a dodržiavanie zákona. Prišiel Ježiš aj toho prenasledovali a nakoniec si vynútili jeho ukrižovanie. Kresťanská cirkev takisto skĺzla a v stredoveku ľudí exkomunikovali, prenasledovali, mučili a upaľovali.

Našťastie táto doba násilností už pominula. Lenže položme si základnú otázku: zlepšila sa schopnosť oficiálnych cirkví spoznať pravého Božieho posla? Vyzerá to, že v tomto ohľade sa toho veľa nezmenilo. Jednoducho oficiálne cirkvi majú až príliš veľa dôvodov, aby neuznali pravého Božieho posla. Ich vlastné dogmy ich držia v určitých hraniciach, potom možno ich vlastné egá, príliš rozumové poňatie písiem atď. Neviem ale je to skutočne zaujímavý jav, že tí čo hovoria my vidíme, nedokážu rozpoznať, že Abd-ru-shin je Ježišom prisľúbený Pomocník.

Môže to byť spôsobené aj skutočnosťou, že aj Ježiš priniesol viac poznania ako bolo dovtedy, keďže pokrok musí byť vo všetkom. To ale nepasovalo tým čo študovali staré spisy, lebo oni to tam nemali. Neuvážili, že Ježiš bol Mesiáš a mal najväčšie poznanie. Neradovali sa z Ježiša, ale strojili mu úklady. Ale našli sa takí, čo počuli jeho hlas a nasledovali ho aj spomedzi zákonníkov a farizejov aj spomedzi ľudu.

Bola to však malá hŕstky, ktorá čelila prenasledovaniu. Taká bola realita minulosti a podobné je to teraz. Akoby v tých cirkvách boli ľudia, čo až po desaťročiach a stáročiach uznali pravosť Božích poslov, keď už vlastne ani nemali na výber, pretože beh dejín dosvedčil pravosť týchto poslov a toho čo hovorili.

Stvoriteľ sa dal poznať vo svojom vyvolenom národe. Tu sa prejavil a dal sa poznať. Židia niekedy dodržiavali zákon, inokedy sa odklonili. Ale v starom zákone je krásne všetko zaznamenané, že ako ich národ prekvital keď zákon dodržiavali a naopak aké pohromy prišli na ten národ keď sa od zákona odklonili. A Ježiš neprišiel zrušiť zákon a prorokov, ale len naplniť ho. To niektorí v tej dobe nechápali.

A mnohí to nechápu ani dnes. Ani Abd-ru-shin neprišiel zrušiť zákon, ale len naplniť. Ježiš o ňom hovorí: „On z môjho vezme (Biblia, Nový zákon) a mňa oslávi.“. Proroci prichádzali k ľudu izraelskému keď sa odkláňali od pravej cesty, od zákona. To isté platí aj o Abd-ru-shinovi, tiež ukazuje ľuďom pravú cestu. Problém je, že aj kresťanské cirkvi sa odklonili od pravdy, preto sa im teraz zdá Abd-ru-shinove posolstvo cudzie. Nech je nám však varovaním to, ako oficiálna židovská cirkev odmietla a dala zabiť Ježiša. Stvoriteľ to očakával a ústami proroka prehovoril: „Kameň ktorí stavitelia zavrhli, stal sa kameňom úholným (čiže tým najdôležitejším).“

Židovský a vatikánsky okultizmus?

25.09.2024

Zaráža ma čo povedal Kaifáš najvyšší predstaviteľ židovskej cirkvi v časoch Ježiša. „Vy nič neviete, ani neuvážite, že lepšie bude pre vás, keď jeden človek umrie za ľud a nezahynie celý národ. Veď toto je vlastne výzva na ľudskú obetu. Toto robili pohanské národy aj v okolí izraela. Ak máte info môžete reagovať a doplniť tie národy. Dokonca obetovali svojim [...]

Cirkvi proti Ježišovi.

24.09.2024

Ježiš vzkriesil Lazára a vtedy mnohí zo Židov uverili, že on je od Boha. Niektorí Židia však išli za farizejmi a rozpovedali im čo sa stalo. Preto veľkňazi a farizeji zvolali radu a vraveli: Čo robiť? Lebo ten človek činí mnohé znamenia. Ak ho necháme tak, všetci uveria v neho, prídu Rimania a vezmú nám toto miesto aj národ. (Čiže židovská cirkev zabránila ľudu [...]

Ľudia chcú všetko prekrútiť.

23.09.2024

Nejaká pravda o tom ako funguje celé stvorenie existuje. My sa môžeme k tomu približovať alebo sa od pravdy vzďaľovať. Ale čo by bolo potrebné je seriózne skúmať to čo máme k dispozícii, vedecké objavy a to čo nám priniesli Boží vyslanci. Je tu však silná tendencia sa z mnohého vysmievať a prekrucovať rôzne citáty podľa toho ako sa komu hodia, nie ako boli mienené. [...]

Boris Johnson

'Šialené' plány Johnsona: Chcel zaútočiť na sklad v Holandsku, aby vzal kovidové vakcíny do Británie

28.09.2024 12:30

Britský expremiér Johnson v čase kovidu chcel od armády, aby zaútočila na sklad v Holandsku a vzala do Británie vakcíny, "ktoré jej náležali".

michal šipoš, igor matovič

Má Matovičovo hnutie šancu na reparát? Politológ: Je ešte uzavretejšou „sektou“ než bolo kedysi

28.09.2024 11:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Nasralláha, oznámil Izrael: Dostaneme každého, kto nás ohrozuje. Irán robí opatrenia

28.09.2024 10:20, aktualizované: 12:19

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 616
Celková čítanosť: 1488203x
Priemerná čítanosť článkov: 2416x

Autor blogu

Kategórie