Založ si blog

Sme smiešni.

Ak skutočne existuje karma a minulé životy, my ľudia so všetkými svojimi pocitmi nespravodlivosti, závisti, nenávisti, zlosti, prchlivosti sme naozaj smiešni. Pretože ak existuje karma a minulé životy začíname sa tu baviť o tom, že iba žneme, čo sme predtým zasiali. Nemôže byť ani zmienky o nejakej nespravodlivosti a krivde. Ak trpíme je to len dôsledok toho, že sme v minulosti nekonali dobre.

Skúste si to aspoň na 10 minút predstaviť. Lebo dnešná predstava o viere a Stvoriteľovi je príliš ovplyvnená cirkvou. Tou cirkvou ktorá o pravdách a poznaní hlasovala na konciloch. Za čo zdvihla ruku väčšina – to bola pravda, ktorú neváhali presadzovať aj pod hrozbou mučenia a vraždenia. Už tu by nám mala zasvietiť kontrolka, pretože načo je potrebné PRAVDU vynucovať pod hrozbou zavraždenia? Pravda jednoducho je a treba ju len postupne objavovať.

Pred pár storočiami by ľudí hovoriacich o karme a minulých životoch veľmi ľahko mohli vyhlásiť za kacírov a upáliť alebo zavraždiť iným spôsobom. Dnes to už cirkvi urobiť nemôžu a podľa mňa je to vôľa Božia, že nemajú tú moc. Dnes je tu priestor, aby ľudia začali uvažovať o týchto veciach. Je až zarážajúce aká je v tej karme jednoduchosť a tiež dokonalá spravodlivosť. Už to samotné by nám malo byť nápadné. Verím tomu, že prichádza čas keď sa už ľudia zbavia strachu z cirkvi a začnú poctivo a so srdcom skúmať zákony stvorenia.

Je to veľmi dôležité, priam kľúčové, pretože ak existuje karma, tak kto by už išiel niekomu ubližovať. Veď by sa sami ľudia toho desili. Nie je vám to nápadné a podozrivé. Tá jednoduchosť a logika. Nemusíte roky študovať písma. Ale ak chcete môžete a toto všetko tam nájdete ukryté. Všetko zlé dávame za vinu našim blížnym a pritom je možné, že každý z nás len žneme, čo sme si sami zasiali. Ak tie plody chutia odporne a sú zhnité je to len naša vina. Verím že sa to ťažko číta aj pre mňa je to ťažké stráviť, ale celé to dáva zmysel. Vo svojom vnútri túžime po láske a harmónii. Chýba nám však presvedčenie. Tu nám nepomôže cudzí názor ani slepá viera, len poctivé skúmanie každého jednotlivca samého za seba. To sa nedá niekomu dať ako bochník chleba, to musí každý sám nájsť. Verím tomu, že pravú živú vieru je možné získať len poctivou námahou konkrétneho jednotlivca.

Kam vedú veriacich oficiálne cirkvi?

26.09.2024

Obrovským rizikom je, že keď sa pozrieme do histórie oficiálne cirkvi brutálnym spôsobom zlyhávali. Za čias Mojžiša to fungovalo a boli obdobia keď Židia zákon dodržiavali, vtedy sa im darilo. Ale ako plynul čas pomaly sa od zákona odkláňali a spolu s nimi aj tí čo mali bdieť nad zákonom. Aj keď navonok zákonníci a farizeji dodržiavali zákon, srdcia niektorých boli [...]

Židovský a vatikánsky okultizmus?

25.09.2024

Zaráža ma čo povedal Kaifáš najvyšší predstaviteľ židovskej cirkvi v časoch Ježiša. „Vy nič neviete, ani neuvážite, že lepšie bude pre vás, keď jeden človek umrie za ľud a nezahynie celý národ. Veď toto je vlastne výzva na ľudskú obetu. Toto robili pohanské národy aj v okolí izraela. Ak máte info môžete reagovať a doplniť tie národy. Dokonca obetovali svojim [...]

Cirkvi proti Ježišovi.

24.09.2024

Ježiš vzkriesil Lazára a vtedy mnohí zo Židov uverili, že on je od Boha. Niektorí Židia však išli za farizejmi a rozpovedali im čo sa stalo. Preto veľkňazi a farizeji zvolali radu a vraveli: Čo robiť? Lebo ten človek činí mnohé znamenia. Ak ho necháme tak, všetci uveria v neho, prídu Rimania a vezmú nám toto miesto aj národ. (Čiže židovská cirkev zabránila ľudu [...]

michal šipoš, igor matovič

Má Matovičovo hnutie šancu na reparát? Politológ: Je ešte uzavretejšou „sektou“ než bolo kedysi

28.09.2024 11:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha, oznámil Izrael: Dostaneme každého, kto nás ohrozuje

28.09.2024 10:20, aktualizované: 11:15

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 616
Celková čítanosť: 1488169x
Priemerná čítanosť článkov: 2416x

Autor blogu

Kategórie