Založ si blog

Atentát na premiéra SR – očakávania a realita.

Na úvod sa chcem jasne vyjadriť, že tento násilný čin v žiadnom prípade neschvaľujem. Toto je podľa mňa nesprávna cesta.

Aj keby mal ten básnik čo strieľal na premiéra tie najšľachetnejšie úmysly, toto v žiadnom prípade nie je správna cesta. Jednoducho bol to brutálny násilný čin. Ako sa vraví kto seje vietor, zožne búrku. To sa ideme vracať do stredoveku? Aj vtedy sa volilo, ale mečom. To že máme v sebe túžbu po ideálnom je v poriadku. Ale v poriadku nie je spôsob akým to chcel páchateľ dosiahnuť.

Za stav v ktorom žijeme máme vo veľkej miere tendenciu obviňovať všetkých naokolo len nie seba. A to je už tá kľúčová chyba, musíme začať tou nepopulárnou ťažšou cestou tvrdo pracovať na sebe samou. A keď to začne robiť dostatočne veľké množstvo ľudí, nutne sa to prejaví na pozitívnej zmene v našej spoločnosti. Môj názor na politikov je taký, že oni sú naším zrkadlom. Podstatné je čo hýbe spoločnosťou, ľuďmi aké hodnoty vyznávame ako reagujeme. Odstrániť nejakého politika a čakať, že všetko sa začne meniť k lepšiemu je ilúzia, skôr opak je podľa mňa pravdou. Keď jeden politik skončí sú pripravené ďalšie stovky alebo tisíce, ktoré sú pripravené nahradiť ho. 

Atentátnik si zrejme myslel, že odstráni „zlého“ Fica a tým vytvorí priestor pre iných „dobrých“ politikov. To sú jeho očakávania. Realita je podľa mňa taká, že hrozí, že sa ľudia začnú navzájom napádať kvôli politikom. Keby sa to rozšírilo máme tu občiansku vojnu napríklad Ficov tábor proti anti-Ficovmu táboru.

Ak atentátnikovi vadilo čo sa deje v kultúre, tak kľudne nech sa kultúrna obec spája a protestuje – nech si proste vyberú niekoho kto v nasledujúcich voľbách Fica porazí – ale podľa pravidiel. Veď aké by to boli preteky, ak by ostatní bežci nevedeli predbehnúť toho prvého, načo by nejaký priaznivec tých zaostávajúcich bežcov toho prvého odstrelil. Veď to je celé zle majme v sebe už nejakú férovosť. A mnohých schopných a čestných to môže naopak odradiť, aby vôbec do politiky išli.

Takýto čin v histórii nášho štátu nemá obdobu. Ale podhubie plné agresivity a nenávisti tu bolo. Predpokladám že po tomto čine sa niektoré veci v našom štáte zmenia. Rád by som sa mýlil, ale vnímam to tak, že nastane posun k prísnejšiemu režimu. Súčasná vláda už doteraz urobila veci ktoré tu nemajú obdobu – ako ovládnutie štátneho rozhlasu a televízie či zrušenie špeciálnej prokuratúry. Myslím si, že po tomto atentáte sa situácia nezlepší naopak zhorší.

Vláda má väčšinu v parlamente a kopu času poprijímať kadejaké zákony a urobiť rôzne opatrenia. Táto vláda viac komunikuje so štátmi ktoré majú diktatúru. To by samé o sebe nebolo vôbec zlé. Ale po tomto čine sa ľahko môže stať, že im partneri z Číny, Ruska, Azerbajdžanu atď. poradia ako predchádzať takýmto situáciám. V tom vidím veľké riziko, že sa náš štát prikloní k diktatúre.

Všade kde sa obzriete existuje hierarchia. Aj v štáte musí vládnuť ten najschopnejší. Z tohto pohľadu prajem pánovi Ficovi, aby sa uzdravil. A ak chce niekto, aby Fico a jeho vláda skončili, nech to urobia férovo, uspejú vo voľbách a vytvoria vládu, ktorá bude funkčná. Pretože všetko potrebuje vládcu – správcu každá firma, obec, mesto aj každý štát potrebuje nejakú formu správy, inak by tu bol chaos a anarchia. Čo sa stalo už sa neodstane, ale poučme sa z toho a bojujme za svoje ciele legálnymi, férovými prostriedkami. 

Cirkevné odpustky vs. Abd-ru-shin.

07.09.2024

Milí čitatelia dajme si teraz anketu, ktorá z nasledovných dvoch možností je podľa vás reálnejšia, bližšie k pravde alebo pravda samotná. 1. Cirkev tvrdí, že sú oprávnení dávať odpustky v mene Stvoriteľa a to individuálne alebo aj hromadné. Zrejme tak usúdili na základe toho, že aj Ježiš niekedy povedal odpúšťajú sa ti hriechy. Len otázna je miera poznania [...]

Akou mierou meriame, takou nám bude namerané.

06.09.2024

Tieto pasáže v Biblii ma zaujali: Ježiš hovorí: „Nesúďte, aby ste neboli súdení, lebo akým súdom súdite vy, takým budete súdení a akou mierou meriate vy, takou vám bude namerané.“ „Preto čokoľvek chcete, aby vám ľudia činili, čiňte im aj vy – lebo to je zákon a proroci.“ „Nie každý kto mi hovorí Pane, Pane! vojde do Kráľovstva nebeského, ALE ten kto [...]

Vybieľme si svoje rúcha.

05.09.2024

Mnoho veriacich má takú predstavu, že Ježiš umrel za naše hriechy a vykúpil nás z hriechov. On bol umučený a jeho krv sa vyliala. A mnohí veriaci majú predstavu akoby Ježiš pral naše rúcha (duše) vo svojej krvi. Že proste my veriaci nič nemusíme stačí keď uveríme v Ježiša, že je syn Boží, občas sa pomodlíme alebo zájdeme do kostola a o ostatné sa už postará sám [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 602
Celková čítanosť: 1464626x
Priemerná čítanosť článkov: 2433x

Autor blogu

Kategórie