Založ si blog

Život je v duchu, telo je len obal.

V čom spočíva vlastný život človeka? Počuli sme už o výrazoch duša, duch. Pozrime sa čo o tom píše Abd-ru-shin.

Najlepšie bude ak si sami vopred poviete, že pred hrubohmotnými tvormi na Zemi duch robí človeka človekom. Lenže práve tak dobre môžeme správne vyhlásiť, že duch sám je vlastným človekom, ktorý sa musí vyvíjať v rôznych obaloch od zárodku až do dokonalosti, pretože túto túžbu nosí stále v sebe.

Po odpadnutí ťažkého pozemského tela aj s telom astrálnym zostáva len duch, zahalený už len jemnejšími obalmi. V takomto stave sa potom duch nazýva „dušou“ na rozdiel od pozemského človeka z mäsa a krvi!

V ďalšom vzostupe odkladá potom človek postupne ešte všetky tieto obaly, až nakoniec mu zostáva len duchovné telo s duchovným záhalom. A tak ako duch bez záhalu iných bytostných druhov, vchádza do duchovnej ríše.

Duch je všetko, on je to vlastné, teda človek. Ak má s ostatnými obalmi aj pozemský obal nazýva sa pozemským človekom. Po odložení pozemskej schránky je pozemskými ľuďmi považovaný za dušu. Ak odloží ešte aj jemné obaly, ostáva samotným duchom, ktorým vo svojom druhu beztak vždy bol.

Ľuďom akoby stačili cirkvi a ich dogmy.

24.06.2024

Či už zo strachu pred cirkvami alebo z vlastnej lenivosti, pripadá mi to, že mnoho ľudí sa uspokojí s cirkevnými dogmami a nepotrebujú hľadať pravdu. Akoby ľuďom stačili cirkvi a Stvoriteľa ani nepotrebovali. Cirkvi dnes rozdávajú odpustky aj miesta v raji. Navodzuje to dojem, že všetko je v poriadku. Lenže má to jeden veľký háčik ani jedna cirkev nedokáže človeku [...]

Dobré zákony a zlí ľudia.

23.06.2024

Hneď na úvod chcem zdôrazniť, že mám na mysli Stvoriteľove zákony a nie tie pozemské. Dnes sa mnohí čudujú prečo sa dejú rôzne nešťastia alebo zlé veci relatívne dobrým ľuďom alebo prečo ak Stvoriteľ existuje sa rodia deti postihnuté ťažkými chorobami. Odpoveď je pomerne jednoduchá karma a minulé životy. Ľudia zvyknú deti nazývať neviniatka, ale to je [...]

Sme smiešni.

18.06.2024

Ak skutočne existuje karma a minulé životy, my ľudia so všetkými svojimi pocitmi nespravodlivosti, závisti, nenávisti, zlosti, prchlivosti sme naozaj smiešni. Pretože ak existuje karma a minulé životy začíname sa tu baviť o tom, že iba žneme, čo sme predtým zasiali. Nemôže byť ani zmienky o nejakej nespravodlivosti a krivde. Ak trpíme je to len dôsledok toho, že sme v [...]

zbrane, zbraň

Prvýkrát v dejinách. Hlavný lekár USA klasifikoval násilie so zbraňami ako zdravotnú krízu

25.06.2024 23:40

Spojené štáty predstavujú výnimočný prípad z dôvodu vysokého počtu zranení a úmrtí spôsobených strelnými zbraňami — najmä pokiaľ ide o deti.

alkohol

Na konzumáciu alkoholu zomrú ročne takmer tri milióny ľudí

25.06.2024 23:26

Do tejto štatistiky je započítané aj šoférovanie pod vplyvom alkoholu, násilie súvisiace s alkoholom a rôzne choroby.

Sunak

Štyria muži vnikli do záhrady britského premiéra. Zadržala ich polícia

25.06.2024 22:54

Organizácia s názvom Youth Demand zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku.

Matúš Šutaj Eštok

Ministerstvo vnútra dostalo pokutu 90-tisíc eur za odstavenie čurillovcov mimo službu

25.06.2024 20:18

Rezort vnútra sa odvolá voči tomuto rozhodnutiu Úradu na ochranu oznamovateľov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 582
Celková čítanosť: 1415541x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie