Založ si blog

Vážme si svojich kritikov.

Momentálne je situácia taká, že ľudia sú skôr nahnevaní keď ich niekto kritizuje. Pozrime sa však na to podrobnejšie. Predstavme si človeka ktorý sa málo stará o svoju hygienu smrdí jeho telo alebo aj jeho odev. Je dosť nepríjemné takéhoto človeka na to upozorniť, aby sa neurazil. Pritom tým že ho niekto skritizuje za to, že smrdí, že by mal viac dbať na svoju hygienu, mu vlastne pomáha. Tento človek čo zapácha by mal byť nie nahnevaný, ale vďačný za toto upozornenie že smrdí, ktoré si sám nejako neuvedomoval.

Bežne sa deje, že ľudia reagujú útočne a podráždene na kritiku. Pritom objektívna kritika nás vedie k zdokonaľovaniu. Predstavme si toho človeka čo zapácha, že príjme túto oprávnenú kritiku. Začne sa o svoju hygienu poriadne starať. Výsledkom je, že má z toho osoh a radosť aj on sám aj jeho okolie.

Myslím si, že je to na zamyslenie pre nás všetkých. Predpokladám že proces zdokonaľovania je nekonečný. Vyzerá to že objektívna kritika nám v tomto procese len pomáha. Preto by bolo skôr na mieste byť za túto kritiku vďačný a nie hnevať sa na ľudí, čo nás kritizujú. Aj keď priznávam, že je to do istej miery ťažké pre nás.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Christijan Mickoski

V Severnom Macedónsku vyhrala voľby pravicová opozícia

09.05.2024 07:09

Voličov voči vládnucej strane popudila aj pretrvávajúca korupcia a pomalý rozvoj krajiny.

vojna na Ukrajine, Záporožie

ONLINE: Môže Ukrajina ešte vojnu vyhrať? Šéf vojenského výboru NATO sa domnieva, že áno

09.05.2024 06:30, aktualizované: 07:37

Šéf vojenského výboru NATO Rob Bauer odhaduje, že bude trvať najmenej rok, kým Západ zvýši výrobu zbraní a Ukrajina sa pripraví na protiofenzívu.

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Izrael môže prísť o americké zbrane. Biden: Bomby od USA zabíjali civilistov

09.05.2024 06:10

Izrael podľa amerického prezidenta Joea Bidena použil bomby dodávané USA na útoky, pri ktorých v Pásme Gazy zomierali palestínski civilisti.

psychológ Viktor Križo

Psychológ o bombovej hrozbe: je to nebezpečnejšie, ako jednorazové incidenty. Nikde sa zrazu necítite bezpečne

09.05.2024 06:00

Psychológ Viktor Križo z Centra poradenstva a prevencie vysvetlil, že destabilizovať krajinu je možné práve tak, že sa hrozba namieri na to najzraniteľnejšie čo krajina má.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1383746x
Priemerná čítanosť článkov: 2436x

Autor blogu

Kategórie