Založ si blog

Stretávame svoje dobré aj zlé skutky.

Skutočne mi to pripadá akoby sme každý deň stretávali svoje dobré konanie alebo svoje pochybenia z minulých životov. Máme vo svojom okolí rôznych ľudí s rozmanitým správaním. S niektorými si dobre rozumieme si milí, iní nám možno totálne lezú na nervy a podobne. Ide však o to, že keď máme vo svojom okolí napríklad tvrdohlavých ľudí, môže to znamenať, že aj my sme taký boli v minulých životoch alebo ešte aj teraz aj keď možno v menšej miere. A podobne tých obmien je nespočet.

Stretneme ľudí, ktorí sú až nápadne ochotní pomáhať nám. Môže to byť dôsledok toho, že aj my sme im v minulých životoch pomáhali. Naopak môžeme stretnúť ľudí, ktorým sme v tomto živote nič neurobili, ale títo ľudia nás aj tak neznášajú a robia nám zle. Takisto to môže byť dôsledok toho, že sme im v minulých životoch ubližovali my. A zrazu by všetko dávalo zmysel. Ja to vidím tak, že v dnešných časoch žneme, čo sme zasiali v minulých životoch a v budúcich životoch budeme žať, čo zasejete teraz.

Minulé životy majú zmysel aj logiku. Minimálne stojí za to pouvažovať nad tým, že sme mohli mať minulé životy. Potvrdzovalo by to len Božiu dokonalosť, že každý dostane čo si zaslúži a ani pozemská smrť na tom nič nezmení.  Žiaľ máme tu materialistický a cirkevný mainstream, a tieto mnohým ľuďom o tom nedovolia ani uvažovať. Tieto 2 valce teda riadne valcujú verejnú mienku.

Keby teraz prišiel Boží vyslanec a začal by ľuďom hovoriť ako to naozaj je, podľa mňa by ho len málokto počúval. A materialistický a cirkevný mainstream by ho spochybňovali, zosmiešňovali a štvali by proti nemu.

Cirkevné odpustky vs. Abd-ru-shin.

07.09.2024

Milí čitatelia dajme si teraz anketu, ktorá z nasledovných dvoch možností je podľa vás reálnejšia, bližšie k pravde alebo pravda samotná. 1. Cirkev tvrdí, že sú oprávnení dávať odpustky v mene Stvoriteľa a to individuálne alebo aj hromadné. Zrejme tak usúdili na základe toho, že aj Ježiš niekedy povedal odpúšťajú sa ti hriechy. Len otázna je miera poznania [...]

Akou mierou meriame, takou nám bude namerané.

06.09.2024

Tieto pasáže v Biblii ma zaujali: Ježiš hovorí: „Nesúďte, aby ste neboli súdení, lebo akým súdom súdite vy, takým budete súdení a akou mierou meriate vy, takou vám bude namerané.“ „Preto čokoľvek chcete, aby vám ľudia činili, čiňte im aj vy – lebo to je zákon a proroci.“ „Nie každý kto mi hovorí Pane, Pane! vojde do Kráľovstva nebeského, ALE ten kto [...]

Vybieľme si svoje rúcha.

05.09.2024

Mnoho veriacich má takú predstavu, že Ježiš umrel za naše hriechy a vykúpil nás z hriechov. On bol umučený a jeho krv sa vyliala. A mnohí veriaci majú predstavu akoby Ježiš pral naše rúcha (duše) vo svojej krvi. Že proste my veriaci nič nemusíme stačí keď uveríme v Ježiša, že je syn Boží, občas sa pomodlíme alebo zájdeme do kostola a o ostatné sa už postará sám [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 602
Celková čítanosť: 1464635x
Priemerná čítanosť článkov: 2433x

Autor blogu

Kategórie