Založ si blog

Nevoliť nie je riešenie.

Rozumiem tomu, že ľudia sú frustrovaní a že majú na politikov tie najvyššie očakávania. Je správne mať tieto očakávania, ale mali by sa čelom postaviť aj realite. Jednoducho je len určitý počet politických subjektov, do politiky sa mnohí nehrnú. Dôvodom môže byť aj to, že ste potom pod nepríjemným drobnohľadom médií a celej spoločnosti.

Úroveň kandidujúcich strán je aj obrazom našej spoločnosti. Opäť by sme nemali zatvárať oči pred realitou. Tí politici sú jedni z nás, nie sú to mimozemšťania. Jednoducho povedané aká je spoločnosť, takí sú aj politici.

V parlamentných voľbách v roku 2020 bola volebná účasť 65,8%. Vyhrala strana so ziskom 25,02%. Z toho jasne vyplýva, že ak by prišli voliť, tí čo neboli voliť a volili by tú istú politickú stranu, tak táto by vyhrala so ziskom 34,2%. Chcem len poukázať na to, že mnohí si povedia, že môj jeden hlas nezaváži.

Úplne chápem, že pre mnohých je zo súčasnej ponuky politických strán ťažké vybrať si. Na každej strane nám môže niečo prekážať. Podľa mňa je však lepšie rozhodnúť sa voliť stranu, ktorá je pre mňa najpriatelnejšia, už len preto aby nevyhrala strana, ktorá je pre mňa najnepriatelnejšia.

Jednoducho nevoliť nič nerieši. Ono aj malý krok správnym smerom je pre spoločnosť pokrokom. Chápem, že ľudia by najradšej hneď všetko zmenili čarovným prútikom, no toto je nereálna predstava. Naša spoločnosť je ako mozaika zo všetkých obyvateľov, tých cez 5 miliónov. Všetci niečo do tejto spoločnosti vnášame, niečo svoje osobité. Tak prečo nevyjadriť svoj postoj aj vo voľbách?

Samozrejme každý z nás má slobodnú vôľu a právo aj nevoliť. Všetci ľudia čo nepôjdu voliť sa tak však dobrovoľne vzdávajú vplyvu na výsledky volieb – spolu to býva cez 30% ľudí, takže dokopy je to dosť veľká časť spoločnosti. Potom však nie je celkom na mieste keď sa títo nevoliči sťažujú, pretože neboli ochotní urobiť ani tú najmenšiu vec – odovzdať svoj hlas pre niektorú stranu.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

Poľsko, NATO

Neveríme, že Putin nezaútočí: Poľsko stavia bunkre a zákopy na hraniciach s Ruskom a Bieloruskom

09.05.2024 15:26, aktualizované: 16:02

Minister obrany dodal, že v stredných a východných vojvodstvách Poľska sú rozmiestnené vojenské jednotky, ktoré poskytujú podporu pohraničnej stráže.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1383920x
Priemerná čítanosť článkov: 2436x

Autor blogu

Kategórie