Založ si blog

Sejme to, po čom túžime.

Položme si otázku po čom túžime? Môže to byť láska, priateľstvo, spravodlivosť, milé správanie atď. Potom si položme ešte jednu otázku: či to sami robíme, či dávame to po čom túžime?

Ak totiž túžime po láske, aby nás mali ľudia radi, mali by sme sa aj my k nim správať s láskou. Pretože ak je niekto nevrlý, podráždený a protivný – toto dáva do svojho okolia – len ťažko môže za to očakávať lásku, pekné a milé chovanie ostatných voči nemu. Je to presne ako Ježiš hovoril: „Čo sejete, to zožnete!“.

Táto jedna veta má podľa mňa mnohonásobne vyššiu hodnotu ako tony cirkevných kníh. Dôvod je jednoduchý, hovoril to syn Boží, ktorý mal plné vedenie. A vyzerá to tak, že pravda je jednoduchá a nie komplikovaná ako sa nám to niekto snaží nahovoriť.

Samozrejme že láska je aj prísna a spravodlivá a nie povoľná a zmäkčilá. Ak niekto kradne, podvádza a kradne je to len skutočná láska takýchto ľudí vypátrať a zavrieť ich nech sú spolu a pri spoločnom utrpení dozrievajú k lepším túžbam. Tak sa to vraj deje aj v záhrobí, každý ide k podobným. Takže zlodeji budú okrádaní, podvodníci podvádzaní a malo by dôjsť k tomu, že sa im takéto správanie sprotivý.

Atentát na premiéra SR – očakávania a realita.

16.05.2024

Na úvod sa chcem jasne vyjadriť, že tento násilný čin v žiadnom prípade neschvaľujem. Toto je podľa mňa nesprávna cesta. Aj keby mal ten básnik čo strieľal na premiéra tie najšľachetnejšie úmysly, toto v žiadnom prípade nie je správna cesta. Jednoducho bol to brutálny násilný čin. Ako sa vraví kto seje vietor, zožne búrku. To sa ideme vracať do stredoveku? Aj vtedy [...]

Zodpovednosť influencerov-iek.

14.05.2024

Influenceri sú väčšinou verejne známe osobnosti ako športovci, herci a podobne alebo sa verejne známymi stávajú svojou činnosťou na sociálnych sieťach. Sú to väčšinou krásni, úspešní, šikovní ľudia, ktorí vedia zaujať. Čiže máme tu influencerov – mienkotvorcov a followerov – ich nasledovateľov. Sú to naozaj výstižné názvy. Influenceri sa tešia keď majú [...]

Paradoxné odmietanie reinkarnácie.

10.05.2024

Skúste sa na reinkarnačnú teóriu pozrieť bez dogmatiky. Ježiša vtedajšia židovská cirkev obvinila z Boho-rúhačstva a poslala ho na smrť. Sám Ježiš hovoril: „Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete.“. Takže z Ježiša židovská cirkev urobila niečo ako kacíra. Evidentne nemohol vo svojej dobe ešte vyjaviť celú pravdu. Potom jeho nasledovatelia hlavne v [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 571
Celková čítanosť: 1390034x
Priemerná čítanosť článkov: 2434x

Autor blogu

Kategórie