Založ si blog

Ateistická dogma.

Hlása že nič okrem hmoty neexistuje. Žiadny Boh, žiadny raj, žiadna duša len pozemské telo a smrťou všetko končí.

Boh však prehovoril k Abrahámovi, Mojžišovi, prostredníctvom prorokov k svojmu ľudu a cez Ježiša bol medzi nami fyzicky tu na Zemi. Dal sa poznať svojmu vyvolenému ľudu a vďaka tomu je známi celému svetu.

Dávne národy verili na posmrtný život, mali rôzne legendy čo sa deje na druhom brehu a prihovárali sa svojim predkom. V modernejších dejinách ľudstva však toto išlo do úzadia. Všetko ovláda racionalita a materializmus. Ľudia čo majú schopnosti vidieť viac ako hmotu sú označovaní za podvodníkov a takí čo veria v duchovno a život po smrti za rojkov a bláznov.

Z každej strany sa na človeka valia názory, že treba žiť tu a teraz, žiadne potom po smrti neexistuje. A takmer celý svet sa tomu podrobuje. Cirkev pôsobí do istej miery kontraproduktívne, keď odmieta karmu a ponúka svoje krkolomné výklady. Ľudia to radšej obídu a stavia na realizmus.

Sú tu silné tlaky, aby sme len tak nekonali dobro, aby sme sa nedali „využívať“. Sú aj porekadlá ako za dobrotu, na žobrotu a podobne. Ľudia sa ateistickej dogmy chytili a pevne sa jej držia. Predpokladajú, že ak by naozaj existoval Boh, tak sa dá svetu poznať, prihovorí sa. On sa aj prihovorí ale potichu. Ak niekto úprimne hľadá Boha a prosí Ho, aby sa mu dal poznať môže sa tak stať v dianí, ktoré toho človeka obklopuje. Je v tom zrejme aj akási podmienka, že Ho musíme skutočne úprimne hľadať nielen akože.

Ateistická dogma je veľmi silná a má veľa prívržencov, ale len čas ukáže či je správna. Podľa mňa ateistickú dogmu vytvorili ľudia svojimi názormi, ale akoby ju niekto výdatne podporoval. Informácie o duši, o raji a Bohu však priniesol syn Boží, ten ktorý je s Bohom jedno. Treba aj toto zobrať do úvahy, že kto to hovorí. Ja verím autorite Boha a Jeho syna Ježiša.

Každý nech si však kráča pokojne svojou cestou. Ateisti o nič neprídu, lebo tento jeden pozemský život im nikto nevezme. Oni viac nechcú, vo viac neveria. Veriaci nech takisto idú svojou cestou, ale nech sami hľadajú spojenie so Stvoriteľom, nie len cez cirkev. Je však žiadúce, aby sme sa navzájom rešpektovali a nič si nevnucovali veriaci a ateisti. Názor a argumenty nech si každý povie, ale mali by sme dorásť na to, aby sme sa dokázali rešpektovať.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378660x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie