Založ si blog

Ako chceme žiť, takí musíme byť!

Predstavte si, že si chcete vymaľovať kuchyňu na žlto. Čo urobíte? Jednoducho zoberiete žltú farbu a postupne začnete kuchyňu natierať žltou farbou. Na konci vašej práce bude celá kuchyňa natretá na žlto.

Nie je to však podobné aj s naším správaním? Ak máme určitú predstavu o medziľudských vzťahov v našom okolí, tak sami musíme trpezlivo byť živým príkladom tejto predstavy. Jednoducho musíme byť živým jadrom tohto princípu. Napríklad ak chcete okolo seba veselých ľudí, buďme aj my veselí a vnášajme to do svojho okolia, ak chceme férovosť buďme takí atď..

Celý problém je podľa mňa v tom, že naše okolie nebude ihneď podľa našich predstáv. Musíme byť veľmi trpezliví a znášať aj správanie, ktoré sa nám nepáči. Ale myslím si, že je správne upozorniť ľudí okolo seba, že sa nám to nepáči. Máme právo brániť sa alebo vyhnúť určitým ľuďom ak je to možné.

Ale zrejme to najhoršie čo môžeme urobiť je začať oplácať zlé správanie ľuďom vo svojom okolí. Tu už začíname roztáčať kolobeh zlého. Aj keď si to často ani neuvedomíme, takto potom sami vnášame do svojho okolia TO ČO SA NÁM NEPÁČI. Už akoby sme nemaľovali svoju kuchyňu na žlto ako sme chceli, ale natierame už iné farby. Logicky z toho vyplýva, že výsledok nemôže byť taký ako sme chceli. Jedine ak to opäť všetko dôkladne prekryjeme tým čo sme chceli.

Je to akoby nejaký zákon. Že nie je možné oplácať zlé zlým a čakať za to dobré. Zrejme to technicky nie je možné.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Rusi pripravovali útok v Nemecku, chceli odpáliť vojenskú pomoc Ukrajine. Boli odhalení

03.05.2024 14:50

Nórsko tiež podozrieva Moskvu z prípravy sabotáže proti infraštruktúre krajiny.

Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria

03.05.2024 14:40

Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381515x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie