Založ si blog

Tony cirkevných kníh vs. jednoduchá pravda.

Ide o to, že aj v starom zákone sa píše: „Moja je pomsta, ja odplatím.“ Ježiš hovorí: „Čo sejete, to zožnete!“ Je to tak primitívne jednoduché, až sa ľuďom zdá, že to nemôže byť pravda. Ľudia nemôžu uveriť, žeby Stvoriteľ vytvoril niečo také jednoduché a geniálne. Ani cirkev tomu neverí, preto vznikajú tony cirkevných kníh. Len ide o to, čo ponúkajú, zložité rozumárske súvislosti a vysvetlenia. Ťažko povedať do akej miery sa tam vyskytuje pravda. Je to príliš komplikované a zamotané.

Otázka č. 1 znie: Bol tu Boh a Jeho zákony aj predtým ako sme vedeli čítať a písať? Myslím že áno, pretože ak je Boh, tak je tu od počiatku a my aj všetko ostatné mohlo vzniknúť len z Jeho vyžarovania – z Jeho Svetla.

Otázka č. 2: Prečo cirkev ponúka to komplikované namiesto toho jednoduchého a zrozumiteľného? Ježiš povedal, že sme zablúdili a cirkev určite nie je výnimkou.

Otázka č. 3: Prečo cirkev nie je pokorná? Prečo nepovie my si myslíme, že to je tak a tak? Ale oni hovoria, že to je určite tak ako sa zhodli na cirkevných konciloch, čo sú vlastne cirkevné dogmy. Dokonca pokojne hovoria o dogmatickej viere. Len škoda, že tie dogmy im nenadiktoval Stvoriteľ.

Otázka č. 4: Prečo sa snaží cirkev pôsobiť Boho-rovne? Svoje výklady prezentujú ako Božiu pravdu a despotickým nátlakom hoci dnes už len v myšlienkovej forme vyžadujú, aby ľudia otrocky prijímali ich výklady.

Otázka č. 5: Prečo to ľudia neskúmajú a nesnažia sa o vlastný názor a vymanenie sa z týchto otrockých pút? Každý je totiž zodpovedný sám za seba. A oplatí sa hľadať Stvoriteľa, pretože koncily, pápež ani celá cirkev vám život nedali ani vám ho neuchovajú, to robí jedine Boh. Netreba tiež zabúdať, že aj Ježiš povedal: „Nebo a zem sa pominú, ale moje slová sa nepominú.“

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 07:54

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 566
Celková čítanosť: 1374364x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie