Založ si blog

Boh dodržiava zákon, väčšina ľudí nie.

Ľudia si až príliš zvykli konať svojvoľne. A pokiaľ majú nejakú funkciu, moc, známosti je to až skazonosné ako ohýbajú spravodlivosť alebo sa jej vyhýbajú. Jednoducho si myslia, že sú privilegovaní a môžu si to dovoliť.

Ako pôsobí Stvoriteľ? Hovorí sa, že je dokonalý. Podľa toho aj jeho zákony musia byť dokonalé. Veda nám poskytuje množstvo príkladov aké všetky chemické, termické, fyzikálne či iné zákony existujú. Ježiš hovoril dokonca: Čo sejete, to zožnete!, čiže zodpovednosť za činy, ale aj slová a dokonca myšlienky. Takže zo strany Boha neevidujem porušovanie Jeho zákonov. Ježiš síce mnohých uzdravoval, ale to sa malo diať v rámci platných zákonov len jeho veľkou silou. Avšak z kríža zostúpiť nevedel, pretože to jednoducho nie je možné, keď vás pribijú na drevo kríža.

Takže bolo by dobré sa nad týmto zamyslieť. Na svete je veľa utrpenia a ľudia sa pýtajú ako to Boh dopustí? Lenže mali by sa intenzívne zamyslieť nad tým, kto to utrpenie vytvára. Sú to ľudia vedení najrôznejšími dôvodmi, ktorí páchajú násilie a zlo.

Ľudia neveria na Božiu spravodlivosť, tak ju berú do vlastných rúk. Lenže aká už len môže byť tá spravodlivosť podľa ľudí? Presne taká, ako ju vidíme všade okolo seba.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 20:40

Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

radev

NATO znepokojujú škodlivé aktivity Ruska v Česku a ďalších štátoch. Slovensko chýba

02.05.2024 19:44

Ruské škodlivé aktivity podľa NATO spočívajú v sabotážach, dezinformačných kampaniach, násilných činoch či kybernetických útokoch.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380980x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie