Založ si blog

Úpadok cirkví.

Na začiatku uvediem citát z evanjelia Matúšovho 5:20 – „Ak vaša spravodlivosť nebude dokonalejšia ako zákonníkov a farizejov, nikdy nevojdete do Kráľovstva nebeského.“ Táto jedna Ježišova veta stojí skutočne za hlbšiu úvahu. Pretože zákonníci a farizeji vytvárali obraz, že oni a Boh sú v jednote. Lenže prišiel tam Ježiš, ktorý bol naozaj s Bohom v jednote a vieme ako to dopadlo. Ešte pred Ježišom títo zákonníci a farizeji prenasledovali prorokov, o čom je tiež zmienka v evanjeliách.

Matúš: 23:13 – „Beda vám zákonníci a farizeji – pokrytci, že zatvárate Kráľovstvo nebeské pred ľuďmi, sami nevchádzate do neho a tým, čo by chceli vchádzať, nedovolíte vojsť.“ Takže tu vidíme, že tí čo mali byť mostom k Bohu, sa stali prekážkou na ceste do Kráľovstva nebeského, do nášho pravého domova kam sa máme navrátiť a kde je možný večný život. Opýtajme sa sami seba je to dnes s cirkvou lepšie? Mne sa zdá, že sa boríme s podobným problémom. Cirkev má množstvo obradov, odpustkov a dogiem. Ale je toto cesta do Kráľovstva nebeského? Myslím si, že nie.

Naproti tomu sa cirkev stavia proti Posolstvu od Abd-ru-shina, kde sa jasne píše odkiaľ prichádzame a kam máme smerovať, taktiež ako máme žiť, aby sme sa tam do Kráľovstva nebeského a večného života dostali. Prečo to však kresťanské cirkvi blokujú? Odvádzajú pozornosť na samých seba, na ich obrady, odpustky a dogmy – na ich vlastné diela. Veriaci, či neveriaci by sa tým však nemali nechať zmiasť. Ako sa dostať do raja, nie je žiadne tajomstvo, treba sa len snažiť žiť v čistote, pravde a spravodlivosti, čo vyžadoval Mojžiš, proroci aj Ježiš.

A ak už pochybíme, mali by sme naozaj úprimne oľutovať svoje zlé činy, snažiť sa veci napraviť ak sa dajú a ak nie tak radšej každý zlý skutok prekryť inými dobrými skutkami. Myslím si, že to je oveľa lepšie ako sa spoliehať na cirkevné odpustky. Nič totiž čo sme vykonali sa nestratí a Boh vidí aj do nášho vnútra, takže skrývať sa môžeme akurát tak pred svetom a pred ľuďmi. Takže pri všetkých tých cirkvou ponúkaných odpustkoch, dogmách a obradoch, treba dať pozor, aby sme nezablúdili a držali sa toho hlavného.

Dobré zákony a zlí ľudia.

23.06.2024

Hneď na úvod chcem zdôrazniť, že mám na mysli Stvoriteľove zákony a nie tie pozemské. Dnes sa mnohí čudujú prečo sa dejú rôzne nešťastia alebo zlé veci relatívne dobrým ľuďom alebo prečo ak Stvoriteľ existuje sa rodia deti postihnuté ťažkými chorobami. Odpoveď je pomerne jednoduchá karma a minulé životy. Ľudia zvyknú deti nazývať neviniatka, ale to je [...]

Sme smiešni.

18.06.2024

Ak skutočne existuje karma a minulé životy, my ľudia so všetkými svojimi pocitmi nespravodlivosti, závisti, nenávisti, zlosti, prchlivosti sme naozaj smiešni. Pretože ak existuje karma a minulé životy začíname sa tu baviť o tom, že iba žneme, čo sme predtým zasiali. Nemôže byť ani zmienky o nejakej nespravodlivosti a krivde. Ak trpíme je to len dôsledok toho, že sme v [...]

Ukázniť seba, či ľudí okolo nás?

16.06.2024

Pripadá mi to tak, že doteraz fungoval systém tak, že elity vytvorili nejaké pravidlá, ktoré treba dodržiavať. Ale fungovalo to do istej miery tak, že všetci to mali dodržiavať, len oni sami pôvodcovia nariadení, boli akosi nad zákonom. Vidno to vo všetkých zložkách spoločnosti v cirkvách aj štátnom aparáte, či súkromných spoločnostiach. Vyzerá to, že tá pravá [...]

Hory / Turistika /

Poľská turistka uviazla v ťažkom teréne vo Vysokých Tatrách, noc prečkala v horách

23.06.2024 20:05

Keďže 49-ročná žena disponovala vybavením na núdzové bivakovanie a po dohode s ňou, že je schopná prečkať noc v horách, záchrannú akciu odložili.

mimoriadne1, mim1, streľba, vražda, prepadnutie, zbraň, náboj, výstrel, nábojnica

V ruskom Dagestane sa strieľalo, horeli synagógy. Zomrelo šesť policajtov a pravoslávny kňaz

23.06.2024 18:28, aktualizované: 20:20

Dagestanský prezident Sergej Melikov uviedol, že neznámi útočníci sa útokmi v Derbente a Machačkale pokúsili destabilizovať situáciu v spoločnosti.

blesk. búrka

Silné búrky si počas víkendu vyžiadali v Poľsku najmenej troch zranených

23.06.2024 18:07

Záchranné zložky mali takmer 2 200 zásahov len v priebehu soboty, keď museli zasahovať pri zaplavených cestách či budovách.

Andrej Babiš

Prieskum: Júnové voľby v Česku by s výrazným náskokom vyhralo hnutie ANO

23.06.2024 15:40

Prieskum odhadol volebnú účasť na 59 percent.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 581
Celková čítanosť: 1412652x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie