Založ si blog

2 spôsoby ako spoznať Boha

Je to napodiv pomerne jednoduché. Stačí ak sa rozhodnete aspoň na nejaký čas povedzme 1 mesiac žiť podľa Božích ustanovení alebo naopak začnete ich porušovať. Potom je to už práca ducha, toho vnútorného hlasu v nás, aby sme pozorne sledovali čo sa nám deje a čo sa deje okolo nás. Samozrejme odporúčam tú prvú možnosť.

Dajme tomu, že počas 1 mesiaca vyskúšate byť lepším človekom a vnútorne prosíte Boha, nech vám dá znamenie, nech sa preukáže. Verím tomu, že aj za túto krátku dobu dotyčný zažije zaujímavé a pozitívne prekvapivé situácie. Všetko mu zrazu pôjde lepšie a pomoc bude vždy nablízku. Aj on sám však musí chcieť, aby sa veci zlepšovali, tým sa otvorí pomoci zhora zo svetla a  mnohé zlé sa začne roztápať. Potom je už na ňom samotnom, či chce v tomto pokračovať alebo sa vráti do starých koľají.

Naproti tomu ak sa človek rozhodne spoznať Boha tak, že porušuje to čo nám Boh odporúča, verím tomu že tiež pocíti účinky, ale dosť zlé a nepríjemné. Preto tento spôsob v žiadnom prípade nechcem odporúčať. Ľudia však mnohokrát úplne bežne porušujú Božie ustanovenia a ubližujú druhým, takže stačí k tomu už len zbystriť pozorovanie. Či prídu nejaké opletačky, akoby sankcie, zrazu sa vám mnohé nebude dariť a pod. Ja verím tomu, že tie zlé následky prídu, pretože daný človek sa odrezáva od pomocí zo svetla. Od svetla ktoré na všetko pôsobí blahodarne a povzbudivo. Potom sa mnohé začne kaziť akoby rozpadávať.

Mne sa tieto skutočnosti mnohokrát potvrdili aj preto verím v Boha. Môžem vám len odporučiť, aby ste veľmi pozorne sledovali následky vášho konania a to či už dobrého alebo zlého. Takto sa má človek učiť, prežívať na sebe samom, jedine tak v ňom môže vzniknúť ozajstná pravá viera. Slepá viera v niečo naučené nám nič neosoží. Toto je spôsob ako spoznať toho neviditeľného Boha a jeho neviditeľné zákony, ktoré držia pokope stvorenie. Práve tieto neviditeľné zákony sa zdajú byť kľúčové a pracujú so železnou tvrdosťou a spravodlivosťou. Je to niečo, čomu by sme sa mali prispôsobiť ak si nechceme spôsobovať škody a utrpenie.

 

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

jeleň,

Veľká akcia poľovníkov na strednom Slovensku. Na Liptove si vyhrnuli rukávy pre dobrú vec

30.04.2024 05:00

Zábery z akcie zachytil mReportér Marián Hrnčiar.

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1379749x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie