Založ si blog

Kajfáš chcel „zachrániť“ chrám a národ židovský

Najvyšší predstavitelia vtedajšej židovskej cirkvi až na pár výnimiek (Nikodém a iní) fatálne zlyhali. Oni „zástupcovia“ Boha na zemi sa zmýlili a nespoznali syna Božieho Ježiša. Aby toho nebolo málo, pre istotu si vynútili Ježišovu smrť u Piláta. Kričali ukrižuj Ježiša. Chceli zrejme zabrániť možným nepokojom, aby  sviatky ktoré sa mali konať neboli narušené. Skôr však chceli ochrániť svoje vlastné postavenie a moc.

Neváhali preto nevinného človeka vydať na smrť. Kajfáš hovoril, že radšej obetujú jedného za národ, akoby mali ohroziť celý Židovský národ. Skutočný dôvod prečo sa chceli Ježiša zbaviť a neváhali syna Božieho obviniť z bohorúhačstva bol zrejme ten, že sa chceli zbaviť nepríjemného hlásateľa pravdy.

Výsledkom ich fatálneho zlyhania bolo, že si vynútili vraždu očakávaného a prorokmi zasľúbeného Mesiáša, ich chrám bol neskôr Rimanmi zničený (ostal im len múr nárekov) a Židia boli vyhnaní z krajiny ktorú im predtým Boh zasľúbil. Tam kde kedysi stál tento slávny židovský chrám, vybudovali Moslimovia krásnu mešitu Al-Aksá tretie najposvätnejšie miesto Moslimov a Židom ostal múr nárekov, kde môžu plakať nad svojím fatálnym zlyhaním.

Vraždenie nepohodlných nevinných cirkevnými autoritami poznáme aj zo svojich európskych dejín, keď tu vyčíňala inkvizícia. Minulosť nezmeníme ale mali by sme sa z nej poučiť. Vraždenie nevinných a nespravodlivé súdy nikdy nemôžu priniesť nič dobré len skazu, nech ich vykonáva ktokoľvek. Ešte horšie keď sa to deje v mene Boha, lebo On je najvyššia láska, spravodlivosť a čistota, pošpiňovanie svojho svätého mena nestrpí.

Zlé konanie musí nutne priniesť len zlé dôsledky, to je železný zákon Boží. Ani dnes teroristické útoky páchané v mene Alaha nemožno nijako ospravedlniť. Tí čo ich páchajú si akurát tak na seba viažu ťažkú karmu, ktorú raz budú musieť odpykať a znevažujú všetkých ostatných veriacich. Svet by mal urobiť všetko preto, aby sa toto šialenstvo skončilo a aby mohli ľudia vedľa seba žiť pokojne a bez obáv. Cesta do večných záhrad vedie cez lásku k blížnemu a vnútornú čistotu, nie cez vraždenie a nespravodlivé súdy.

 

 

 

 

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370535x
Priemerná čítanosť článkov: 2430x

Autor blogu

Kategórie