Založ si blog

Zákony stvorenia platia pre všetkých rovnako.

Je pravda, že ako prvý dostali zákon a poznanie Boha Židia. Oni dostali príkaz, že žiť bez hriechu a v čistote. Boli prikázania špeciálne pre vyvolený národ ako obriezka, čo môžu jesť a podobne. Ale ako aj Ježiš potvrdil hlavná je morálna čistota. A prečo? Žeby ich Stvoriteľ chcel potrápiť? Pravda bude zrejme v tom ako Ježiš hovoril: čo sejete, to zožnete! Čiže keď niekto koná niečo zlé, jednoducho sa mu to ešte znásobené vráti.

A tu sme už pri zákonoch stvorenia o ktorých ľudstvo netušilo, ale boli mu zvestované. Tieto zákony samozrejme platia pre všetkých, nielen pre Židov. V prvom rade bolo všetko dané židovskému národu. Ale keď Ježiš hovoril o znamení konca, hovoril aj toto: „Ale najprv sa musí evanjelium zvestovať všetkým národom.“ Takže Boh myslí na všetky národy, Ježiš o tom hovoril. A následne po jeho smrti skutočne jeho učeníci išli medzi pohanov a zvestovali im evanjelium.

Ježiš takisto hovoril o Kráľovstve nebeskom, že tí čo zvíťazia budú v ňom žiť večný život. Takže nikto sa nebude môcť vyhovárať, že o Bohu a o Kráľovstve nebeskom nepočul. Ale zároveň každý má slobodnú vôľu a nikto nie je nútený žiť mravne. Nikto nie je nútený vojsť do Kráľovstva nebeského alebo vôbec veriť tomu. Tí čo o to nemajú záujem, si môžu pokojne prežiť svoj pozemský život podľa svojho uváženia. Je to len ponuka Stvoriteľa pre tých čo chcú.

Ježiš povedal aj toto: „Nevyjdeš odtiaľ, kým nezaplatíš aj ten posledný halier.“ (Matúš 5,26) Čiže vyzerá to, že keď chce niekto vojsť skutočne do Kráľovstva nebeského, bude si musieť odčiniť všetko zlé čo napáchal. Všimnite si, že Ježiš nehovoril do Kráľovstva nebeského vojdete keď budete pravidelne navštevovať kostol alebo keď vám cirkev udelí odpustky. Toto hovorí už iba cirkev. Ježiš povedal: „Nevyjdeš odtiaľ, kým nezaplatíš aj ten posledný halier.“ A učeník Matúš nám zachoval tento Ježišov výrok.

Z tohto cítiť absolútnu Božiu spravodlivosť. Takisto Božiu milosť, že dostaneme priestor a čas odpykať si všetky svoje zlé skutky. Preto je zrejme rozumné nehromadiť si ďalšie nové zlé skutky, ale skôr dávať zo seba dobré a vytrpieť si to, čo si podľa dokonalej spravodlivosti vytrpieť máme. Až potom budeme pustení z tohto žalára a môžeme smerovať do Kráľovstva nebeského. A toto platí pre všetkých rovnako pre všetky národy, rasy aj vierovyznania.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378838x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie