Založ si blog

Zlodeji a karma.

Pozrime sa spolu čo vôbec vedie niekoho, aby inému niečo vzal. Podľa mňa si taký zlodej povie život nie je fér prečo  tento milionár má všetkého nadbytok a „nezaslúži“ si to a ja mám málo a mal by som mať oveľa viac. Predpokladám že zlodej bude neveriaci človek, ktorý si myslí že je dostatočne chytrí na to, aby sa vyhol pozemskej spravodlivosti. Ďalšou pohnútkou zlodeja môže byť, že chce nakradnúť toľko, aby on nemusel tvrdo pracovať a prinášať hodnoty pre spoločnosť – on chce len brať a to čo najviac. Z ľudí ktorí pracujú za bežný plat sa smeje, že sú to chudáci. On si myslí že má na viac – alebo neodolateľne túži mať veľa.

Boh povedal prostredníctvom Mojžiša: „Nepokradneš!“ Lenže ľudia videli niekoho kto kradne a nezasiahli ho ihneď Božie blesky, aby ho potrestali. Takže z toho usúdili, že si môžu robiť čo chcú a udomácnil sa tu zákon džungle – silnejší berie. Lenže čo ak je do stvorenia vložený dokonalý zákon o karme. Potom každý čo kradne musel by raz všetko naspäť povracať aj s úrokami. Z tohto pohľadu sa javí kradnutie ako bláznovstvo. A myslím si, že len podporuje Desatoro a teóriu o Božej dokonalosti a spravodlivosti.

Naopak predstavte si úspešného zlodeja ktorý nakradol milióny ako tí z filmov. Takýto človek má zrejme prebujnený predný mozoček, ktorý je zameraný na hmotu. Prostredníctvom zadného mozgu vnímame duchovné a to vidíme o koľko je menší. Tento náš hrdina je určite na seba veľmi pyšný a vychutnáva si ovocie svojich zločinov. Iróniou však je, že zrejme ide o nadaného človeka a keby sa venoval nejakej legálnej činnosti mohol sa tiež stať bohatým a pre spoločnosť prospešným.

Podľa mňa je to správne keď každý má len to čo si svojou prácou zaslúži. Že musíme niečo pre spoločnosť urobiť za čo dostávame primeranú odmenu. Koncept zlodejov, ktorí chcú len brať sa javí ako absolútne nesprávny. Ale práve čisto rozumový pohľad robí z ľudí zlodejov, pretože ich úzko ohraničený rozum im hovorí, že karma a život po smrti neexistuje. Takže ak budú dostatočne šikovní a majú vplyvných známych môžu žiť na úkor druhých. Pretože je to presne o tom parazitovaní, zobrať druhým ich vlastníctvo a bez protihodnoty si ho privlastniť.

Z karmického pohľadu zlodeji naozaj vyzerajú smiešne. Predstavte si všetku tú námahu zlodejov, ktorí si pri úspešných krádežiach vlastne len zvyšujú svoj karmický dlh. Mne osobne to celé dáva zmysel ak sa bavíme o dokonalom Bohu. Čudujem sa cirkvi a mnohým veriacim, že tento karmický princíp odmietajú – z rôznych dôvodov.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu, na mieste je polícia

03.05.2024 10:35

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381425x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie