Založ si blog

Má pravdu cirkev alebo Ježiš?

Chcem sa len opýtať na váš názor. Pripusťte na chvíľu, že je možné, že Boh existuje. A teraz tá otázka, rébus. Ak si predstavíme, že Boh existuje ako by sme mali správne žiť, aby sme sa dostali do toho bájneho neba – večnej ríše duchov?

Ježiš povedal jednu dôležitú vetu: „Čo sejete, to zožnete!“ Že takto by sme mali žiť. Úplne jednoducho Milovať svojho blížneho ako seba samého. Takže takto by sme mali žiť podľa Ježiša.

Naproti tomu cirkev vymyslela dogmy a jej kňazi musia vyštudovať, prečítať mnoho textov a až potom sa môžu stať kňazmi. Pripadá mi to, že cirkev sa v tom riadne zamotala. Sú to kvantá údajov a ešte väčšie kvantá cirkevných výkladov minulých či terajších cirkevných pohlavárov. Oni navodzujú atmosféru, že tým že sú v písmach a výkladoch študovaní, sú bližšie k pravde. Mne to žiaľ pripadá, že sú viac od pravdy vzdialení ako človek, ktorý sa drží toho Ježišovho: „Čo sejete, to zožnete!“. Počas stáročí totiž k Ježišovým slovám kadečo popridávali a vznikli nespočetné výklady jeho slov.

Čo myslíte ak by naozaj existoval Boh, aké zákony by vložil do svojho diela – stvorenia? Úplne jednoduché, také čo pochopí aj malé dieťa alebo komplikované, náročné na štúdium o akých hovorí cirkev?

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Dušan Keketi

Sto dní ministra Keketiho: Rezort nemá ešte ani sídlo a stihol si už vyslúžiť chvály aj ostrú kritiku

08.05.2024 07:00

Vzniklo pred vyše troma mesiacmi, aby zvášilo povedomie o Slovensku. Dodnes však nemá ani riadne fungujúcu webovú stránku.

vojna na Ukrajine, M777, Doneck

ONLINE: Ďalší silný ruský útok na ukrajinskú energetiku. Minister odporúča šetriť elektrinou

08.05.2024 06:40, aktualizované: 07:43

Rusko podniklo ďalší rozsiahly vzdušný útok na Ukrajinu, použilo pri ňom riadené strely a drony.

Srbsko, Čína, Si Ťin-pching, Peng Li-jüan, Aleksandar Vučič

Si Ťin-pching je v Srbsku, pripomenul zásah čínskej ambasády lietadlom NATO spred štvrťstoročia

08.05.2024 06:05

Čínsky prezident Si Ťin-pching pokračuje vo svojej ceste po Európe. Z Francúzska sa v utorok presunul do Srbska, kde ho privítal jeho náprotivok Aleksandar Vučić.

Jutta Urpilainenová

Nová studená vojna? Eurokomisárka vysvetľuje, ako vyzerá konkurenčný boj s Ruskom a Čínou

08.05.2024 06:00

Eurokomisárka pre medzinárodné partnerstvá Jutta Urpilainenová hovorí o právnom štáte a médiách na Slovensku aj konkurenčnom boju EÚ s Ruskom a Čínou.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1383348x
Priemerná čítanosť článkov: 2435x

Autor blogu

Kategórie