Založ si blog

Kto mlčí, ten svedčí.

            Toto staré porekadlo hovorí skutočne pravdu. Kto nič nenamieta, nič nepovie vlastne so súčasným stavom súhlasí, je to tak. A pritom máme plné zuby korupcie, naťahujúcich sa súdov, rómskeho problému, nezamestnanosti atď. Keď však na to doma nadávame alebo niekde v bare na pivku, to je nič lebo tam nás tí politici nepočujú. Jediné možné riešenie je prísť pred parlament a protestom vyjadriť svoje rozhorčenie. Ak tak neurobíme, vlastne mlčíme a kto mlčí, ten súhlasí.

            Tým som len  chcel povedať, že keď nijako nedáme najavo svoju nespokojnosť, vyzerá to, akoby sme boli spokojní. Žiadne nepokoje ako poznáme z TV, žiadne násilie a ničenie majetku, len normálne prezentovanie svojho názoru. Ono chápem je to pre nás také nepríjemné pretŕčať sa na námestí, škoda malo by to byť brané ako úplne normálna prirodzená vec. Ako spôsob komunikácie občana so svojimi zástupcami. Lebo tí zástupcovia sú poslanci, už to slovo je odvodené od posielať, to znamená že oni boli poslaní aby hájili naše záujmy. Tak by to v skutočnosti malo byť a ak nie treba sa voči tomu ohradiť, ak nenamietame súhlasíme.

            Svoj protest proti tomu čo sa deje je možné podať rôznymi spôsobmi aj individuáne, ale predsa len to už nemá taký účinok ako pri spoločnom proteste. Ešte tu zostávajú petície, ktoré majú tiež veľké využitie, čo si ani neuvedomujeme inak by ich kolovalo oveľa viac a s oveľa väčšou podporou. Ale nech rozmýšľam ako rozmýšľam, priamy osobný protest formou demonštrácie jednoducho nemožno vynechať, je to kľúčový nástroj demo-krácie bez ktorého sa nič nepohne dopredu.

            Je to teda už len na nás, či zostaneme v pohodlí domova a protestovať nepôjdeme alebo sa predsa len nejako zmobilizujeme a dáme najavo svoje pocity. V prvom prípade sa musíme dobrovoľne zmieriť so súčasným stavom. V druhom prípade by nás čakala trochu taká nepríjemnosť vyjsť na to námestie, niečo by to aj stálo (doprava), ale impulz ktorý by sme takto dali politikom by mohol niektoré veci posunúť k lepšiemu. Tak občania je to na nás, ak ani prstom nepohneme ostáva nám už len chabá viera, že politici nejakým zázrakom začnú našu krajinu lepšie spravovať a tomu je ťažké už len uveriť.

 

 

 

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378591x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie