Založ si blog

Pomstychtiví ľudia nedokážu nikdy nič veľké.

Myslím si že je to tak. Pretože pomstychtiví ľudia nie sú skutoční veriaci a preto nemôžu mať ani podporu Svetla. Keď niekto ublíži pomstychtivému človeku, ten sa chce okamžite pomstiť a to podľa svojho uváženia. Skutočne veriaci keď utrpí nejakú ujmu, tak si spytuje svedomie. Pýta sa sám seba v čom pochybil, či je toto trest za jeho nesprávne konanie?

Takže skutočne veriaci človek keď sa na neho valia pohromy, samozrejme sa bráni. Ide len o to či sa dokáže ubrániť? Ak nie a utrpí škodu mal by počkať na Božiu spravodlivosť. Toto sa zdá pre mnohých zrejme smiešna, ale ak je do stvorenia vložený zákon o sejbe a žatve, tak to až také smiešne nie je. Podľa tohto zákona potom aj vinník dostane presne taký trest ako si zaslúži, podľa toho či bol v práve, len vracal svoje utrpenie alebo naopak nebol v práve.

Podľa zákona zvratného pôsobenia sa musí nevyhnutne každému vrátiť aj s úrokami presne to čo zasial. Boh sa vyjadril v starom zákone ústami prorokov: „Moja je pomsta, ja odplatím!“. Podobne hovorí Ježiš čo sejete, to zožnete alebo kto mečom bojuje, mečom aj zahynie. Ježiš hovorí o akýchsi NUTNÝCH následkoch nášho konania.

Po okamžitej pomste siaha len človek, ktorý neverí na dokonalú Božiu spravodlivosť. Lebo keby jej veril neunáhlil by sa. Keď sa chce človek pomstiť aj keď je v práve pošpiňuje sa, viaže si na seba novú karmu. Ak sa chce pomstiť musí totiž ubližovať a napája sa tak na nízke energie. A tieto temné centrály pôsobia len deštrukčne, nedokážu vytvoriť nič výnimočné. Takže ani človek ktorý sa nechá ovládnuť hnevom a rýchlo siaha po pomste nemôže byť požehnaný a dokázať niečo veľké, pretože mu na to chýba spojenie so Svetlom so vznešenými budujúcimi centrálami, ktoré majú dostatok síl a schopností vybudovať niečo výnimočné.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380729x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie