Založ si blog

Ľudia neschopní prijať trest.

Kráčame životom a máme najrôznejšie aktivity. Z času na čas sa každý z nás dostane do bodu akejsi žatvy, zúčtovania keby dozrie to čo on zasial a podporoval to. Môže to byť príjemná žatva dobré plody, ale aj veľmi nepríjemná žatva plody, ktoré nám vôbec nie sú po chuti.

Takže dajme tomu, že každý z nás občas prijíma odmenu alebo trest. Keď sa na to pozrieme aj z čisto pozemského hľadiska, tak prijať trest je chlapské. A práve tu robí mnoho ľudí veľkú chybu, že sa snaží trestu valiacemu sa na neho všemožne uniknúť a keď to už nie je možné hľadá milión dôvodov prečo sa to stalo a milión vinníkov, ktorí za to môžu. Mnohí ľudia v takýchto situáciách nie sú schopní hľadať chyby v sebe.

Sami si predstavte 2 ľudí. Jedného čo prijíma svoj trest a priznáva svoje pochybenia a druhého čo si chyby tvrdohlavo nepripúšťa a všemožne sa snaží trestu vyhnúť. Neviem ako vy, ale mne človek ktorý nechce prijať trest a priznať si pochybenia pripadá smiešne a ako slabá osobnosť. Naopak človek ktorý si priznáva pochybenia a prijíma trest mi pripadá hodný rešpektu hoci v niečom zlyhal.

Zrejme budete so mnou súhlasiť, že drvivá väčšina ľudí žijúcich na tejto zemi ešte nie je dokonalých a majú svoje špecifické chyby. Takže človek vzpierajúci sa trestu, tvrdohlavo odmieta priznať si svoje chyby. To znamená, že tieto chyby u neho naďalej zostávajú a môžu sa dokonca zväčšovať. Naopak človek čo prijíma svoj trest, si uvedomuje svoje nesprávne konanie a je tu veľká šanca, že sa zbaví časti svojho nesprávneho správania. Takže tento druhý človek napreduje, zmenšuje svoje zlé vlastnosti a preto v budúcnosti môže očakávať viac dobrej úrody svojich skutkov.

Práve v tomto je obrovské pokrytectvo ľudstva, ktoré si mnoho ľudí neuvedomuje, že dobrú úrodu svojich skutkov vítame s nadšením a hovoríme si áno zaslúžil som si to poctivou tvrdou prácou. ALE ak už ide o trpkú úrodu, ktorá nám prináša bolesť a smútok, tu už mnohí nepovedia zaslúžil som si to svojím vytrvalých zlým konaním a správaním.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356412x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie