Založ si blog

Pomstychtiví ľudia nedokážu nikdy nič veľké.

Myslím si že je to tak. Pretože pomstychtiví ľudia nie sú skutoční veriaci a preto nemôžu mať ani podporu Svetla. Keď niekto ublíži pomstychtivému človeku, ten sa chce okamžite pomstiť a to podľa svojho uváženia. Skutočne veriaci keď utrpí nejakú ujmu, tak si spytuje svedomie. Pýta sa sám seba v čom pochybil, či je toto trest za jeho nesprávne konanie?

Takže skutočne veriaci človek keď sa na neho valia pohromy, samozrejme sa bráni. Ide len o to či sa dokáže ubrániť? Ak nie a utrpí škodu mal by počkať na Božiu spravodlivosť. Toto sa zdá pre mnohých zrejme smiešna, ale ak je do stvorenia vložený zákon o sejbe a žatve, tak to až také smiešne nie je. Podľa tohto zákona potom aj vinník dostane presne taký trest ako si zaslúži, podľa toho či bol v práve, len vracal svoje utrpenie alebo naopak nebol v práve.

Podľa zákona zvratného pôsobenia sa musí nevyhnutne každému vrátiť aj s úrokami presne to čo zasial. Boh sa vyjadril v starom zákone ústami prorokov: „Moja je pomsta, ja odplatím!“. Podobne hovorí Ježiš čo sejete, to zožnete alebo kto mečom bojuje, mečom aj zahynie. Ježiš hovorí o akýchsi NUTNÝCH následkoch nášho konania.

Po okamžitej pomste siaha len človek, ktorý neverí na dokonalú Božiu spravodlivosť. Lebo keby jej veril neunáhlil by sa. Keď sa chce človek pomstiť aj keď je v práve pošpiňuje sa, viaže si na seba novú karmu. Ak sa chce pomstiť musí totiž ubližovať a napája sa tak na nízke energie. A tieto temné centrály pôsobia len deštrukčne, nedokážu vytvoriť nič výnimočné. Takže ani človek ktorý sa nechá ovládnuť hnevom a rýchlo siaha po pomste nemôže byť požehnaný a dokázať niečo veľké, pretože mu na to chýba spojenie so Svetlom so vznešenými budujúcimi centrálami, ktoré majú dostatok síl a schopností vybudovať niečo výnimočné.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437395x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie