Založ si blog

Sulík má poslednú šancu.

Tento človek už dvakrát povalil vládu. Podľa môjho názoru ak to urobí tretíkrát, tak jeho koaličný potenciál bude nula. Ako sa vraví trikrát a dosť. Dvakrát to ešte nejako obkecal, ale keď 3krát z 3 vlád nedovládnete, to už nebude náhoda. Predpokladám, že po takomto kroku by ho už nikdy nikto do žiadnej vlády nezobral. Veď kto by chcel sabotéra, ktorý zvládne maximálne 1 až 2 roky vládnutia. Jeho rozumček môže hľadať výhovorky a argumenty aké len chce, už mu jednoducho veriť podľa mňa nebudú.

Takisto predpokladám, že stratí dôveru aj u voličov. Teraz má Sas celkom slušné preferencie okolo 15%, ale zdá sa mi, že to bol ich vrchol a teraz budú len padať. Totiž ukazuje sa pravá tvár týchto rozumárov. V ich DNA je okrem deštrukcie vlastnej vlády aj neochota pomáhať. Radičovej vláda stroskotala na Eurovale. Bolo to po celosvetovej hypotekárnej kríze a niektorým štátom bolo treba vydať záruky. Ale Sulík nechcel pomáhať. Dajme tomu, že prečo by sme mali Grékom pomáhať? Ale treba povedať aj B, aké problémy by nastali ak by tieto štáty začali krachovať. Prišiel Fico schválili Euroval a nič tragické sa neudialo.

Potom Matovičova vláda. Vstúpili rovno do celosvetovej korona krízy. Sulík došiel k záveru, že s Matovičom sa nedá. Dajme tomu, pán Matovič je svojský. Ale pozor vážení, hlavný dôvod mohol byť aj inde. Matovič chcel ako nažhavený zachraňovať zdravie a životy občanov, čo stálo veľa peňazí. Sulík sa opäť staval na zadné, lebo on proste pomáhať nechce iba ak minimálne. Nakoniec dosiahol svoje a Matoviča po roku vládnutia vymenil Heger.

Teraz za Hegera nastalo extrémne zdražovanie a opäť je problém. Sulík nechce pomáhať. Rokovali, rokovali zrejme tých variant pomoci bolo veľa, ale čuduj sa svete Sas sa ani jeden nepáčil. Veď prečo by sa bohatým mali zvyšovať dane, nech bedač aj skape. A úplná čerešnička na torte, že Sulík blokuje dane na hazard a alkohol namiesto toho, aby sa pomohlo učiteľom či iným v štátnej správe. Tak toto už je neobhájiteľné. Neviem či tam má kamarátov alebo sponzorov v biznise s alkoholom a hazardom, ale toto mi príde ako čistý lobyzmus. Nezdaniť alkohol a hazard, ktoré pôsobia v spoločnosti toxicky, to je čisté šialenstvo v tejto situácii.

Dobre sa na Sulíka a jeho stranu pozrite. Pod maskou odborníkov a strany zdravého rozumu, nájdete lobystov pre elitu, ľudí čo reálne nechcú pomáhať, falošných chladných rozumárov, šarlatánov a egoistov. Vyzerá to, že Sulík aby sa nezvýšili dane jeho kamošom urobí čokoľvek aj povalí vládu. Zrejme si z toho ťažkú hlavu nerobí. Ale podľa mňa ak to urobí tretí krát, tak dôveru od občanov už nezíska a ani do koalície ho už nikto nezoberie.

Problémový je ešte aj názov tejto strany Sloboda a solidarita. Vzhľadom na to ako sú nastavení členovia tejto strany predpokladám jej rozkol, zmenu názvu alebo úplný zánik. Pretože každé slovo má nejaký zmysel a energiu. Oni so svojím vnútorným nastavením nemôžu mať v názve strany solidarita. Niekto sa možno nad tým zasmeje, ale ja verím v silu slova. Mali by sa radšej premenovať na Stranu podnikateľov Slovenska, Stranu amatérov Slovenska alebo Stranu antisociálne Slovensko, to by ich zrejme lepšie vystihovalo.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1378601x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie