Založ si blog

Kto by vyhnal ruských vojakov z Československa?

Chcem sa len opýtať pánov Fica, Pellegriniho, hustých chlapov od Kotlebu alebo z Republiky či by oni dokázali dostať preč ruských vojakov z nášho územia, keby tak dobrovoľne neurobili. Sovietske vojská tu totiž boli na našom území 23 rokov. A prečo tu boli? No preto, aby sme my Česi a Slováci robili to, čo chcú Rusi. Jednoducho keď sa v Československu o niečom rozhodovalo museli si najprv pýtať súhlas z Moskvy.

Mali sme podľa mňa obrovské šťastie, že na čelo Sovietskeho zväzu sa dostal Michail Gorbačov. Klobúk dole pred ním a veľká vďaka. Pretože nebyť jeho súhlasu s odchodom ruských vojsk a tlaku západu, my sami by sme to asi ťažko dokázali. Aj nežná revolúcia sa mohla premeniť na krvavý kúpeľ ako tomu bolo na námestí Nebeského pokoja v Číne.

Len si to predstavte, že by sme tých ruských vojakov napadli a násilím chceli vyhnať z nášho územia. Ak by to Rusi zobrali ako akt agresie, mohli by poslať ďalšie desaťtisíce vojakov a vojenskú techniku, aby bránili svojich vojakov, HOCI na našom území. Ja osobne si to ani neviem predstaviť, keby dobrovoľne neodišli ako by sme ich odtiaľto dostali preč.

Tá obranná zmluva s usa o o ktorej sa toľko hovorí, nehovorím, že je ideálna, ani ju neobhajujem. Ale tu sa zabúda, že kto nás reálne okupoval boli to vojská nacistického Nemecka a potom sovietske vojská na pokyn Ruska. Sovietske vojská tu boli takmer 23 rokov. To je obrovský rozdiel oproti tomu čo nám hrozí z tejto dohody s USA.

Ja nemám nič ani proti Rusku. Áno Rusi nás oslobodili a zachránili pred nacistickým Nemeckom. Ale treba si uvedomiť, že všetky krajiny, ktoré oslobodili boli potom pod vplyvom sovietskeho zväzu. V Maďarsku v 50-tych rokoch priamo vojensky zasiahli aj v Československu priamo vojensky zasiahli. U nás odstavili Alexandra Dubčeka a proreformné vedenie komunistov. Nemohli sme robiť čo sme chceli, lebo Rusom sa to nepáčilo. Je to veľká škoda, možno daň za oslobodenie. Keby neodstavili Dubčeka dnes sme mohli byť na tom možno oveľa lepšie ekonomicky.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381133x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie