Založ si blog

Ľudia proti karmickému zákonu.

Vyvolený Boží ľud dostal Desatoro. Načo asi? No takto sa prostredníctvom Mojžiša ľudu ukázal Boh, že naozaj existuje. Celé Desatoro je o tom milovať svojho Boha celým srdcom a milovať svojho blížneho ako seba samého. Tak ako to krásne zhrnul Ježiš – jednoducho žiť tak, aby sme druhým neubližovali.

Potom tu boli proroci a taktiež Židov napomínali, aby pomáhali vdovám a sirotám a aby nepáchali neprávosti. Ježiš to celé len potvrdil. ALE prečo vlastne nemáme druhým ubližovať? Pretože sa to Bohu nepáči? Mnohí sa búria a nechcú počúvať Boha a žiadne príkazy. Chcú si robiť čo sa im zachce, chcú úplnú slobodu. Lenže rozmýšľajte ľudia, keď napomínate svoje deti, aby niečo nerobili, s akým zámerom tak robíte? No predsa aby si tie deti neznalé rizík neublížili sebe alebo niekomu inému.

A vyzerá to tak, že do stvorenia je vložená dokonalá Božia vôľa a existuje dokonalá spravodlivosť. Čiže existuje karmický zákon: „čo sejete, to zožnete“. Toto má logiku so všetkým Božím napomínaním. Veď ak niekto inému ublíži a bude potom musieť rovnako trpieť alebo si inak u poškodeného odpykať trest je v tom totálna spravodlivosť. Tá spravodlivosť po ktorej tak ľudia bažia.

Lenže mnohí ľudia neveria, že karmický zákon existuje a neochvejne pracuje. Materialisti tomu neveria lebo veria len v hmotu. Cirkvi sa zaplietli v odpustkoch a dogmách. Sú tu rôzne iné náboženstvá. Takže vyznať sa v tom nie je jednoduché. Ale je to opäť o poctivom hľadaní. Ten kto sa skutočne namáha, môže sa pravde priblížiť, dnes už je to možné.

Mne to však pripadá, že ľudia majú svoju pravdu a o tú Božiu nemajú záujem. Skutočne mi to pripadá, že ľudia sú vnútorne nastavení proti svetlu. Že šero a temno, ktoré tu bolo a dodnes je im vyhovuje. Úplne minimálne ak vôbec sa ľudia zaoberajú duchovnými vecami, čo je v skutočnosti to najdôležitejšie. Všetko iné je im prednejšie, tak sa nečudujme, že ani dnes nenachádzajú pravdu, v dobe keď je už každému hľadajúcemu prístupná.

Je to smutný obrázok. Každý len reptá a sťažuje sa. Mnohí túžia po dokonalej spravodlivosti. Neuvedomujú si, že tá dokonalá spravodlivosť tu je. ALE problém je to, že oni sami páchali zlé veci, takže podľa dokonalej Božej spravodlivosti sa im nemôže dostať toho dobrého. Čo oni v minulosti siali, to žnú v dnešných časoch a čo dnes konajú – sejú, to budú žať v budúcnosti.

Ja som veľmi zvedavý, či vôbec niekedy ľudstvo upustí od zlého konania a začne skúmať posolstvá a príkazy od Boha. Lebo sám Ježiš povedal, že ľudstvo zablúdilo – jednoducho zišli sme zo správnej cesty nášho vývoja. Ja osobne chcem veľmi poďakovať za všetky Božie pomoci a milosti, ktoré k nám prišli cez Mojžiša, prorokov, Ježiša a Abd-ru-schina. A ostatní nech sami zvážia, čo budú robiť.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1371089x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie