Založ si blog

Cirkev sa hrá na dokonalú a neomylnú.

Stvoriteľ je dokonalý od počiatku. Predstavitelia cirkvi veria v Stvoriteľa a obetujú pre neho celý svoj život. Po tadiaľto je to pekné a správne. ALE už to, že sa pozemskí ľudia veriaci v Stvoriteľa hrajú na dokonalých a neomylných nie je v žiadnom prípade v poriadku. Je veľká škoda, že cirkev do tohto skĺzla. Odvolávajú sa na apoštola Petra, ale veď ani ten nebol dokonalý ani neomylný. Tak o čo im ide?

Tento mýtus o dokonalosti a neomylnosti jednoducho musí padnúť je to len otázka času. Je to neudržateľné. Teraz sa cirkevní predstavitelia snažia kŕčovito udržať, to čo ich predchodcovia postavili. Nie PRAVDA je pre nich na prvom mieste, ale to čo odhlasovali ich predchodcovia na konciloch. Ide to tak od počiatku koncilov. Akoby nebolo možné urobiť krok späť, niečo zmeniť, je to šialené. V podstate sa stávajú pravde prekážkou.

Mali by sme sa naučiť striktne oddeľovať písmo sväté od písma ľudského. Ak sa toto ľudia nenaučia budú ešte dlho blúdiť. Svet má nádej, pretože cirkev už nemôže nikoho mučiť ani vraždiť. Ale zostala im v rukách ešte jedna zbraň exkomunikácia z cirkvi alebo vyhrážky peklom a podobne.

V stredoveku sa v cirkvi rozvinuli doslova mafiánske praktiky. Oponenti sa exkomunikovali, preklínali, mučili vraždili. Až napokon zvíťazil ten najsilnejší názorový prúd alebo názorový prúd, ktorí pretláčali tí najsilnejší. A tak tu máme dnes akúsi názorovú doktrínu – cirkevné dogmy. Osobne si myslím, že všetci tí čo toto ešte dnes držia pri živote budú trpko ľutovať.

Ježiš sa vyjadril jasne: „Budem prosiť Otca, aby vám poslal Pomocníka, ktorý vás uvedie do všetkej pravdy.“ To že boli koncily a diskutovalo sa je podľa mňa v poriadku. ALE to že sa zo záverov koncilov, kde niekedy zasahoval aj cisár, urobila nemenná pravda je šialenstvo. Ľudia sa povýšili nad Stvoriteľa. Namiesto toho aby žili svoje životy čo najlepšie a čakali na Pomocníka, oni si pokojne hlasovali na rôznych konciloch o tom ako funguje svet. Pohodička nie?

To že kvôli tomu sami predstavitelia cirkvi blúdia ich netrápi, ani to že blúdia všetci čo uznávajú ich autoritu. To čo ich najviac trápi, je aby sa nezrútila ich stavba. Veľmi mi to pripomína úzkostlivú starosť zákonníkov a farizejov o ich chrám. Dokonca hovorili, že radšej jedného obetovať pre národ. Ježiš už za svojho života vravel, že ten chrám bude zborený. Vtedy tomu zrejme málokto veril. Ale vieme ako to dopadlo, chrám bol zborený a Židom ostal múr nárekov a ešte boli na takmer 2 rokov vyhnaní zo svojej krajiny.

Keď cirkev poslúcha svojho Boha (Portugalsko).

15.09.2024

Fatimské zjavenia považujem za mimoriadne. Dialo sa tak v roku 1917, keď zúrila 1. svetová vojna. Prakráľovná sa zjavovala 3 deťom a vyzývala ich, aby sa modlili za duše hriešnikov, pretože veľa duší smerovalo do utrpenia. Prostredníctvom detí vyzývala všetkých k pokániu, aby sa stali lepšími ľuďmi a aby sa modlili za odpustenie pre seba aj ostatných, aby sa vojna [...]

Hádať sa, či prijať?

14.09.2024

Kráčame svojím životom a zažívame rôzne situácie. Prichádzajú príjemné momenty, ale aj tie horšie. Pri tých príjemných sa tešíme, ale čo s tými zlými situáciami? Zlé situácie môžeme zažívať aj keď sa dlhší čas snažíme žiť správne. Prečo je to tak? Podľa mňa stačí ak pripustíme existenciu minulých životov a odpoveď máme hotovú. Pokiaľ som aj ja [...]

Pápež je v dogmatickom väzení

13.09.2024

a spolu s ním celá cirkev. Je to názorové väzenie. Pápež verí, že jeho predchodcovia, čo vydali závery koncilov a dogmy boli neomylní a dokonalí a ich vyhlásenia sú neodvolateľné. To je vlastne jedna celá dogma o neomylnosti. Čiže ďalšie koncily museli brať do úvahy tie predošlé, aby si to neprotirečilo. A teraz aj keď je tu učenie od Božieho vyslanca pápež to [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 608
Celková čítanosť: 1475527x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie