Založ si blog

Tvrdenie temna a tvrdenie Svetla.

Sú také 2 základné teórie o našom živote a tomto svete:

1. Žijeme len teraz jediný krát

Táto teória hovorí zhruba toto. Ducha nevidím ani záhrobný svet – takže neexistujú. Keď je len jeden tento život, tak načo prílišná prudéria a moralizovanie, treba si troška dopriať ako sa vraví a to na všetkých frontoch. Ak to inak nejde tak treba použiť aj nedovolené prostriedky, prípadne niekomu ublížiť, veď sa to oplatí – treba zabojovať o svoju slávu a pôžitky.

2. Život po smrti pokračuje

Táto teória hlása, že v našom pozemskom tele sídli ešte nejaký duch, že on je ten vlastný život v nás a pozemskou smrťou nič nekončí. V záhrobí nás čaká odmena alebo trest podľa toho ako sme žili. Z tohto pohľadu sa neopláca robiť zlé veci, ubližovať niekomu a podobne. 

A teraz si úprimne odpovedzte sami pre seba, ktorá z týchto 2 základných teórií má vo svete väčší vplyv. Čomu ľudia reálne viac veria a podľa čoho sa teda aj prevažne správajú. Mne osobne to vychádza, že teória číslo 1 zatiaľ vo svete výrazne dominuje napriek tomu, že mnoho ľudí vo svete sa hlási pro-forma k nejakému náboženstvu. Lenže podľa mňa dať pokrstiť dieťa v kostole alebo urobiť si tam svadbu veľa neznamená. Ide o to čo nami reálne hýbe a podľa akých priorít a vzorcov sa správame.

Sme smiešni.

18.06.2024

Ak skutočne existuje karma a minulé životy, my ľudia so všetkými svojimi pocitmi nespravodlivosti, závisti, nenávisti, zlosti, prchlivosti sme naozaj smiešni. Pretože ak existuje karma a minulé životy začíname sa tu baviť o tom, že iba žneme, čo sme predtým zasiali. Nemôže byť ani zmienky o nejakej nespravodlivosti a krivde. Ak trpíme je to len dôsledok toho, že sme v [...]

Ukázniť seba, či ľudí okolo nás?

16.06.2024

Pripadá mi to tak, že doteraz fungoval systém tak, že elity vytvorili nejaké pravidlá, ktoré treba dodržiavať. Ale fungovalo to do istej miery tak, že všetci to mali dodržiavať, len oni sami pôvodcovia nariadení, boli akosi nad zákonom. Vidno to vo všetkých zložkách spoločnosti v cirkvách aj štátnom aparáte, či súkromných spoločnostiach. Vyzerá to, že tá pravá [...]

Život je krásny a pokojný,

14.06.2024

keď veríme, že vo stvorení platia dokonalé Stvoriteľove zákony a Jeho dokonalá spravodlivosť. Viete ako to chodí v živote, stane sa že vás niekto ohovára, oklame, okradne alebo sa k vám správa nepekne. Keď však verím, že to môžu byť karmické následky z minulých životov, tak je to úplne iné vnímanie. Namiesto hromženia to môžeme pokojne prijať a nenechať si [...]

blesk, búrka, blesky, počasie

Pozor na vietor a prudký dážď. Meteorológovia varujú pred búrkami

21.06.2024 22:00

Na území celého Slovenska hrozia v piatok večer aj v sobotu búrky.

Medveď hnedý

Útoky medveďov na človeka v Japonsku sa množia. Ďalšou obeťou je stavebný robotník

21.06.2024 20:41

Medveď pravdepodobne zabil stavebného robotníka (58) v Japonsku. Muža našli v lese v prefektúre Nagano s rozsiahlymi poraneniami hlavy a chrbta.

vojna na Ukrajine, hroby, Charkov

NYT: Veľa mužov na Ukrajine sa skrýva. Obávajú sa, že ich nevycvičených pošlú na smrť

21.06.2024 18:35

Na Ukrajine žije mnoho mužov, ktorí sa skrývajú. Majú strach z odvodov do armády na obranu krajiny proti ruskej invázii. S niekoľkými z nich hovoril denník The New York Times (NYT).

Viktor Orbán

Nemecko už podľa Orbána 'nevonia a nevyzerá rovnako', zmenilo sa na multikultúrny svet

21.06.2024 18:21

Maďarský premiér Orbán počas návštevy Berlína povedal, že Nemecko sa v dôsledku migrácie zmenilo na "pestrofarebný, multikultúrny svet".

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 580
Celková čítanosť: 1411326x
Priemerná čítanosť článkov: 2433x

Autor blogu

Kategórie