Založ si blog

Sila svedomia.

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom.

Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále nám pripomína, že sme konali nesprávne. Taký človek má potom tendenciu používať omamné látky, je to akási podvedomá snaha umlčať ten vnútorný hlas. Alebo sa neustále rozumom presviedča, že sa to oplatilo veď dotyčný-á získal-a veľa peňazí.

Lenže akoby dokonalá spravodlivosť skutočne existovala a ten človek ktorý takto nečestne prišiel aj k veľkým peniazom sa z nich v skutočnosti nedokáže úprimne radovať. Možno to hrá pred okolím ale vie, že seba a pravdu neoklame nikdy. Nastupujú skôr reálne vnútorné pocity ako opovrhovanie sebou samým, sebaubližovanie, hnev na seba samého a podobne.

Na svete sa deje mnoho zlých vecí. Ale čo robiť keď už urobíme niečo zlé? Abd-ru-shin nám radí, že kňaz z nás vinu nedokáže sňať. Sebapoškodzovanie nedáva zmysel ak existuje železný karmický zákon. Takže čo môže skutočne pomôcť je naozaj úprimne oľutovať svoj čin-y. Poprosiť o odpustenie toho alebo tých komu sme ublížili. A potom poprosiť o odpustenie aj Stvoriteľa. Veľmi by osožilo keď sa páchateľ vnútorne polepší a stane sa lepším človekom. Takisto si myslím, že keď začne konať dobré skutky môže to oslabiť silu prichádzajúcej zlej karmy.

Jednoducho páchateľ neprávosti by sa mal vnútorne nastaviť na prijatie spravodlivého trestu. Tým že sa polepší a začne konať dobré skutky, skutočne môže oslabiť účinky, ktoré na neho určite doľahnú kvôli jeho zlému skutku. Takto nejako to vraj funguje v úplnej jednoduchosti. Dokazovalo by to aj dokonalosť Božiu. Problém je len v tom, že ľudia to v takýchto ťažkých chvíľach aj cítia, ale všeobecná verejná mienka nám bráni prijať tieto jednoduché zákonitosti.

Príliš dlho sme zrejme páchali neprávosti. Neboli to storočia, to museli byť tisícročia počas ktorých platil zákon džungle – zákon silnejšieho. Ten síce platí vždy a všade, ale musíme k nemu prirátať aj zákon karmický, že za všetko zlé zaplatíme a naopak za všetko dobré k nám prídu požehnania. Ľudia sa tomuto neskutočne vzpierajú. Náš cit hovorí, že je to skutočne tak, žiaľ nechali sme vládnuť chladný rozum, ktorý pozná len hmotu a tomuto sa vysmieva.

Lenže dokedy ešte necháme vládnuť tento nezdravý stav? Dokedy chceme ešte seba a svojich blízkych nechať zapletať sa do kolotoča utrpení? Je naozaj také ťažké priznať si chybu a pokúsiť sa vykročiť novou cestou?

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377377x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie