Založ si blog

Rozdiel medzi Luciferom a Bohom.

Abd-ru-shin potvrdzuje, že Lucifer je padlým archanjelom. Rozpoltenosť nastala v začiatkoch vznikania všetkého hmotného. Lucifer bol vyslaný podporovať duchovne-bytostné a napomáhať jeho vývoj. V hmotnosti nesplnil túto svoju úlohu v zmysle tvorivej vôle Boha Otca, zvolil si iné cesty, než tie ktoré mu boli vytýčené touto tvorivou vôľou. Zvolil ich podľa vlastného chcenia, ktoré ho napadlo počas pôsobenia v hmotnosti. Zneužil danú mu moc a okrem iného zaviedol princíp pokušenia, namiesto princípu pomáhajúceho podporovania, ktoré znamená to isté ako slúžiaca láska.

Medzi Svetlom a temnom sa nachádza obrovská priepasť. Je vyplnená hmotným dielom stvorenia. Jedine v hmotnosti sa stretávajú svetlé a temné pôsobenia, teda oba protikladné princípy. Ku ktorému princípu sa potom ľudská duša podľa vlastného priania viac prikloní, to rozhodne buď o jej vzostupe ku Svetlu alebo o jej smerovaní nadol k temnu. Lucifer však môže len lákať. Človek ako taký stojí pevnejšie v hmotnom stvorení než Lucifer. Každý človek je tak chránený, že mu je desaťnásobnou hanbou, ak sa dá zvábiť touto, v porovnaní s ním slabšou silou. Mal by uvážiť, že Lucifer sám stojí mimo hmotnosti, zatiaľ čo on je pevne zakotvený na dobre mu známom základe a pôde.

Pripadá mi to, že temno je tu na zemi reprezentované mafiou a ľuďmi vnútorne nečistými, ľuďmi ktorí sú vnútorné zlí a neváhajú klamať a ubližovať. Naopak mi to pripadá, že Stvoriteľ je tu na zemi reprezentovaní ľuďmi čistého srdca, pravdovravnými a takými čo radi láskavo pomáhajú druhým. Mafia už keď vás raz získa nepustí vás dobrovoľne. Keď pre nich robíte špinavosti a rozhodli by ste sa s tým skončiť, musíte rátať že na vás všetko nabonzujú alebo vás rovno zabijú, aby nebol svedok proti nim. Takže sa vytvára ilúzia, že takí ľudia už nemajú šancu.

Ale oni majú šancu, verím že každý z nás má šancu do poslednej sekundy zmeniť sa a nastúpiť pravú cestu. Boh nám hovorí prostredníctvom Budhu alebo Krišnu, že máme dušu, že sa pozemskou smrťou nič nekončí a že aj tá najhoršia karma sa dá odpykať len je to samozrejme náročnejšie a zdĺhavejšie ako odčiniť malú karmu. Sám Ježiš hovorí hriešnici, že tvojich hriechov bolo mnoho, ale pre tvoju veľkú vieru a lásku sa ti hriechy odpúšťajú. Znamená to len jedno, že aj tí najväčší hriešnici majú šancu na večný život v raji. Pre nich to možno bude ťažšia a tŕnistá cesta, ale tú šancu im nikto neberie.

Keď sa Lucifer prihovára k hriešnikom a hovorí im, že už sú stratení klame. Robí to len preto, aby týchto povzbudil páchať ešte väčšie zločiny, aby pokračovali na ceste k vlastnej skaze a nezachránili sa. Abd-ru-shin vysvetľuje, že Lucifer v skutočnosti veľmi dobre pozná Božie zákony a svojimi obeťami, ktoré podľahli jeho pokušeniam a úkladom opovrhuje. Lucifer pociťuje ošklivosť voči nízkosti a surovosti, ktoré tieto jeho obete vkladajú do prejavov jeho falošného princípu. Snaží sa zničiť všetko slabé a pracuje v tomto smere bezohľadne bez lásky.

Z týchto informácií ktoré nám priniesol Abd-ru-shin vyplýva, že jedinou našou nádejou je Boh a že nikdy nie je neskoro vnútorne sa obrátiť. Vďaka Židom máme vedomosť o tom aké sú Božie nariadenia. Vďaka Ježišovi vieme, že Boh vie byť láskavý a odpúšťať. Máme svoje svedomie, vnútorný hlas ktorý nás upozorní keď urobíme alebo chceme urobiť niečo nesprávne.

Boh nariadil partnerskú vernosť, Lucifer svojimi zvodmi strhol ľudí k prostitúcii. Boh nariadil hovoriť a svedčiť pravdu, Lucifer hovorí zachráň sa a klam, nepriznaj sa. Boh hovorí nezabiješ, Lucifer hovorí zlikviduj ľudí čo ťa ohrozujú a budeš bez trestu a tak ďalej. Jednoducho má sa hrať fér nech sa deje čokoľvek. Každý máme v sebe mnohé talenty, každý z nás môže byť užitočný a dosiahnuť úspech aj poctivým konaním.

Neverme materialistom a nespoliehajme sa ani na cirkevné odpustky. Ani sami sebe ublížiť nie je cesta, radšej sa vnútorne nastavme na prijatie odplaty za náš zlý skutok, pretože tá odplata celkom určite príde. Ale sami v hĺbke svojho citu cítime, že jeden zlý skutok by sa mohol dať prekryť tromi dobrými. A ak aj niekto celý život páchal zlé veci, je to podobné akoby mal obrovský dlh. Ale podstatné je to, že ak ten dlh začnem splácať a vytrvám v poctivom splácaní, tak raz ten dlh celkom určite splatím. O to viac, že Ježiš nám zasľúbil večný život. Čiže nemusia zúfať ani tí čo sú vo vysokom veku. Možnosť vytrpieť, odčiniť si zlé skutky totiž na nich čaká aj po pozemskej smrti a aj možnosť konať dobré skutky.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1377351x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie