Založ si blog

Kresťanské cirkvi a slobodná vôľa ľudí.

Cirkevní hodnostári sa snažia dodržiavať zákony Božie a správne viesť ľudí. Veľkou chybou ktorú robia je podľa mňa to, keď sami seba prezentujú ako neomylných. To vyvrátil aj Ježiš keď kritizoval zákonníkov a farizejov, že jednoducho mali ešte aj oni chyby. Podobne vysvetľuje Abd-ru-shin:

„Boh dal ľudskému duchu v jeho podstate slobodnú vôľu rozhodnutia. Len v nej môže dozrievať tak ako má, obrusovať sa a plne rozvinúť. Len v tom spočíva pre neho možnosť vývoja. Keď je však táto slobodná vôľa podväzovaná, tak je prekážkou, ak nie práve násilným vrhnutím späť.

Ale kresťanské cirkvi ako aj mnohé náboženstvá bojovali vtedy (stredovek, inkvizícia) proti tomuto Božskému ustanoveniu a vystupovali proti nemu s najväčšou krutosťou. Mučením a nakoniec smrťou chceli ľudí donútiť, aby si vybrali a šli po takých cestách, aby urobili také priznania, ktoré boli proti ich presvedčeniu, teda proti ich vôli. Tým sa prehrešovali proti božskému príkazu. Avšak nielen to, ony zabraňovali ľuďom vo vzostupe ich ducha a vrhali ich ešte o stáročia späť.

Keby sa tu prejavila aspoň iskrička citu, teda ducha, tak by sa nesmelo a ani nemohlo stať niečo takého! Podľa toho všetko neľudské spôsobila len chladnosť rozumu.“

Takže cirkev nemala čo nikoho trestať a mučiť, ale ísť správnym príkladom. Tento nesúlad je len ďalším príkladom toho, že cirkev ani jej predstavitelia nie sú dokonalí. Žiaľ ešte horšie je to, že praví Boží služobníci by mali spoznávať aj nové Božie posolstvá nielen tie staré, ktoré sa plynutím času potvrdili.

Veď ak je niekto v Bohu a Boh v ňom, nemôžu tam byť protirečenia a rozpory. Ježiš tiež neprišiel zrušiť Mojžišov zákon, ale naplniť ho. Ježišovi učeníci a jeho nasledovatelia dokázali prijať staré aj nové – Ježiša. Boli však len takou hŕstkou v národe. Dnes je to podobné cirkev bráni veriacim prijať Abd-ru-shina a jeho Posolstvo, čo je veľká škoda. Opäť len hŕstka ľudí nachádza jednotu, zhodu v Mojžišovom zákone, Ježišovom učení a Abd-ru-shinovom Posolstve.

Je veľmi smutné, že oficiálna cirkev, ktorá by mala byť pre ľudí mostom k Bohu sa stavia na odpor ľuďom doslova zakazuje Abd-ru-shinove Posolstvo. Oni by mali byť práve tou bránou, na to sú tu na Zemi, toto poslanie si vybrali. Mali by ľuďom pomáhať porozumieť Bohu, vysvetľovať prečo sa oplatí dodržiavať Božie ustanovenia a žiť čestne, ísť príkladom.

Oni nemajú dávať vlastné stanoviská k tomu, čo ešte nebolo vysvetlené a naopak mali by sa radovať keď príde nové zvestovanie, kde je vysvetlené aj to, čo doteraz ešte nebolo vysvetlené. Mali by sa za tým náhliť a tešiť sa z toho a nie stavať sa proti tomu ako sa mnohí, nie však všetci, kňazi, zákonníci a farizeji v Izraeli stavali proti Ježišovi.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

taraba

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Poverený riadením národného parku bude od piatka Martin Golian.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Europarlament / Europoslanci /

Aké právomoci má Európsky parlament?

02.05.2024 10:30

Ako europarlament svoje právomoci vykonáva a aký vplyv majú jeho rozhodnutia na každodenný život občanov EÚ vrátane Slovenska?

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380741x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie