Založ si blog

Objednávateľ vraždy Kajfáš.

Pozrime sa na jednu dôležitú a hroznú vec. Najvyšší predstaviteľ vtedajšej židovskej cirkvi, podporovaný mnohými cirkevnými hodnostármi, priviedol Ježiša pred Piláta a neprestali vrieskať, kým Pilát nedal Ježiša ukrižovať. Keby mal moc Kajfáš Ježiša zabiť sám, bez váhania by to urobil. Bola to len zákonná prekážka, že nemohli sami vykonať rozsudok smrti. Takže Kajfáš aj s mnohými cirkevnými hodnostármi je z dnešného pohľadu objednávateľ vraždy syna Božieho. Len sa nad tým zamyslite, je to desivé akoby varovanie aj pre dnešnú dobu.

Ježil bol aj je čistá pravda. Dá sa povedať, že Kajfáš tú pravdu dal doslova zabiť. Podľa mňa niečo podobné robia aj dnes mnohí, určite nie všetci cirkevní hodnostári – zabíjajú pravdu prinesenú Ježišom prisľúbeným Radcom. Áno ten Radca čo nás mal uviesť do všetkej pravdy. Lenže väčšina cirkevných hodnostárov žiaľ aj tu na Slovensku sa stavajú proti tomu čo Radca priniesol. Namiesto toho nanucujú veriacim diela svoje a svojich predchodcov.

Predpokladám že o pár desaťročí alebo storočí si ľudia budú klepať na čelo, ako sa niečo také mohlo diať. Tak ako my dnes nechápeme ako mohli kedysi ukrižovať syna Božieho – Mesiáša. Myslím si, že sa oplatí nad tým trochu pouvažovať. Dnes sme vo výhode, cirkev už nemá možnosť vraždiť a zabíjať pravdu a ani nás.

Ježiš neprišiel zrušiť Mojžišov zákon, ale naplniť. Veď keď on a Otec sú jedno, prečo by rušil, čo jeho Otec prikázal Mojžišovi. A Radca tiež neprišiel zrušiť, čo Ježiš priniesol. Veď Ježiš sám sa vyjadril: „On z môjho vezme a MŇA OSLÁVI.“. Čo však Radca prišiel zrušiť sú omyly a bludy, ktoré počas stáročí cirkev do Ježišovho učenia vložila, nesprávne výklady a podobne.

Cirkev sa môže krútiť koľko chce, raz sa aj tak bude musieť vyjadriť k Abd-ru-shinovi. Raz sa budú musieť rozhodnúť, či zotrvajú na svojich dogmách alebo prijmú pravdu od Abd-ru-shina. Môžu si dávať milión dôvodov prečo zotrvať na diele svojich predchodcov, ale podstatné je či sa priklonia k pravde alebo nepravde. Neviem čo špekulujú, či si myslia, že ich pápež im poskytne miesto v nebi alebo uchová ich dušu? Veď na to má moc len Stvoriteľ. Pravda býva prekvapivo jednoduchá, netreba o nej do úmoru hĺbať, len ju jednoducho skúmať a jednoducho prijať.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380759x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie