Založ si blog

Oslobodiť sa.

Ľudí trápia mnohé veci. Citlivo vnímame keď sa niekomu ubližuje. Alebo naopak sú ľudia ktorí niekomu dávajú to najlepšie a nie sú za to ocenení. Takto by sa dalo pokračovať ďalej. Jednoducho je toho mnoho čo nás trápi a zaťažuje.

Predstavte si však len na chvíľu, že existuje Stvoriteľ, ktorý do svojho stvorenia votkal samočinné nepodplatiteľné zákony. Jedným z týchto zákonov je zákon karmy alebo ak chcete: Čo sejete, to zožnete!“. Predstavte si absolútnu dokonalosť a spravodlivosť do najmenšieho citového záchvevu.

Potom zrazu strach, hnev a rozhorčenie z nás opadnú. Ak sa s dôverou odovzdáme Stvoriteľovi a Jeho dokonalému dielu je to zrazu oslobodzujúce. Už sa nepotrebujeme s nikým hádať, nič dokazovať svojmu okoliu, nadávať na nespravodlivosť sveta.

Keď pripustíme, že stvorenie je dokonalé len my sme museli v minulosti pochybiť, je to pocit zvláštny ale oslobodzujúci a povzbudzujúci. Pretože ak sme v minulosti spáchali čokoľvek zlé a ešte dýchame, je možné si vinu odpykať a naopak začať si hromadiť dobré skutky a z nich plynúcu úrodu. Keď začneme budovať toto pekné dielo, zrazu začneme robiť ľudí okolo seba šťastnejšími a aj sami budeme šťastnejší.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák sa znova postaví pred súd a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1380661x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie