Založ si blog

Dokonalý svet a nedokonalí ľudia.

Alebo nedokonalý svet a dokonalí ľudia? Ktorá z týchto možností sa vám zdá viac reálna? Mne jednoznačne tá prvá. Pretože ľudia klamú, ubližujú, podvádzajú, vraždia atď..

Samotný Ježiš sa vyjadril, že sme ako ľudstvo zablúdili. V čom môže spočívať to zablúdenie? Podľa mňa spočíva v tom, že ľudia konajú zlo, pretože to vyzerá, že vo svetlých úrovniach bytosti konajú len dobro. Ďalej mnoho ľudí tvrdí, že existuje len hmota a sú o tom skolopevne presvedčení. Lenže Ježiš povedal, že telo nič neosoží, duch oživuje. Takže z toho vyplýva, že existuje život aj po pozemskej smrti, čo Ježiš potvrdil, keď nabádal ľudí, aby žili tak, aby sa dostali do Kráľovstva nebeského.

Ježiš hovoril: „Čo sejete, to zožnete!“ To by znamenalo absolútnu spravodlivosť pre každého automaticky. Lenže ľudia nevidia tento zákon, zatiaľ ho nevyskúmali, tak mu mnohí neveria. Kto by už chcel druhému ubližovať ak by zato automaticky prišlo niečo zlé ešte zosilnené spätne na neho samotného? Lenže mnoho ľudí tomuto nechce uveriť a tak kolobeh vzájomného ubližovania pokračuje.

Ježiš priniesol veľké poznanie, ukázal aj to, že smrťou nič nekončí. Boh Otec oslávil svojho syna, keď Ježiš konal veci aké nekonal nikto pred ním ani po ňom. Lenže mnohí aj tak neveria, spochybňujú tieto Ježišove vety aj jeho existenciu. Prišiel však Abd-ru-shin a on všetko potvrdil, podrobne vysvetlil a oslávil Ježiša. Abd-ru-shina však rovnako spochybňujú ako Ježiša a mnohí ho odmietajú.

Otázka znie: Čo môže ešte Boh urobiť pre ľudí ako sa im dá poznať? Ak ľudia čakajú, že Boh príde a ukáže sa im, tak by sa mali zamyslieť či je možné, aby niekto kto vytvoril vesmír mohol ku nim prísť. Vyzerá to totiž, že Boh podľa tohto musí byť nepredstaviteľne obrovský.

Bol tu Abrahám, Mojžiš, proroci, Ježiš, Abd-ru-shin a všetci svedčili o Bohu. Desatoro je všeobecne známe, ľudia vedia, čo od nás Boh požaduje. Ježiš a Abd-ru-shin aj vysvetlili prečo máme konať dobro a nie zlo, ale ľudia to nechcú prijať. Čo na to povedať? Kto nechce nemusí prijať, nech si robí čo chce, nech pokojne verí ľudským bludom a cirkevným dogmám. Problém je len v tom, že takýto ľudia sa už nemajú na čo vyhovoriť, pretože argumenty sú na strane Boha a z ich strany je to len jednoduché odmietnutie všetkých pomocí a vysvetlení.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1436930x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie