Založ si blog

Potrebujeme cirkvi?

Cirkvi sú financované z našich spoločných peňazí. Preto je namieste otázka, že keď sú platení, či vykonávajú svoju prácu dobre? Nezabudnime si však položiť otázku, čo je vlastne úlohou cirkví? Podľa mňa je úlohou cirkvi uchovávanie Božích posolstiev, nabádanie k mravnosti a dodržiavaniu Božích prikázaní, učiť ich tak, aby mohli ísť do raja a privádzať ľudí k Bohu, spoznať Božieho vyslanca.

Ako však postupovala židovská cirkev? Dobre vieme, že štvali proti Ježišovi, kým nedosiahli jeho fyzickú likvidáciu. Prečo to robili? No podľa nich sa im zrejme kafral do remesla, dovolil si prevýšiť ich a kritizovať, báli sa zrejme o svoju prácu a mzdu. Ešte aj dnes sa slovo farizej používa na označenie pokrytca. Pretože oni ako „Boží služobníci“ mali Ježiša prví spoznať a sedieť pri jeho nohách a počúvať, čo im on hovorí. O to viac, že Boh oslávil svojho syna, tým aké veľké veci Ježiš konal.

No a čo naši cirkevní hodnostári? Tiež nespoznali Abd-ru-shina a stavajú sa proti nemu, ľudí vystríhajú pred jeho učením. Zrejme sa opäť boja o svoju mzdu a moc, o svoju prácu. Stihli pokriviť slovo syna Božieho, podľa svojich predstáv a vytvoriť nezmyselné dogmy. Začali rúhavo rozdávať a predávať odpustky ako na bežiacom páse, čím znehodnocujú dokonalú Božiu spravodlivosť. Takže ak zle vykonávajú svoju prácu, zaslúžia si svoju mzdu? Podľa mňa nie, je to rovnaké ako pri iných povolaniach, ani vy nenajmete stolára alebo murára, ktorý neurobí prácu tak ako treba.

Prečo by to s duchovnými malo byť inak? Došlo to do štádia, že sú tu akoby sami pre seba. Presviedčajú ľudí, že bez nich sa nezaobídu. Pritom každý človek má sám hľadať spojenie so svojím Bohom.  Ak by robili svoju prácu správne, zaslúžili by si svoj desiatok. Ale keď sa očividne stavajú proti Pomocníkovi a ľudí pred ním varujú, sú vlastne prekážkou nie mostom k Bohu. Paradoxné je, že ich ešte za to platíme. Zato že strašia ľudí pred Pomocníkom a upínajú ich na seba, ich dogmy a ich odpustky. Áno ich odpustky, lebo Boh odpúšťa, ale nie takto flagrantne ako to oni učia.

Paradoxne cirkevní hodnostári odmietajú Pomocníka, lebo vedia že by narušil ich stavbu a boja sa o svoju mzdu. Lenže logika hovorí, že ak je to pravý Boží posol a oni ho odmietajú, nezaslúžia si svoju mzdu. Naopak keby ho prijali aj jeho učenie, priznali by, že ich stavba nebola celkom dokonalá, práve vtedy by si zaslúžili úctu a svoju mzdu. Presne naopak ako je to v ich dogmatických, rozumových hlavách. Pretože by tak mnohým ľuďom pomohli na ceste do raja.

Svadby a pohreby sa dajú urobiť pekné a úctivé aj bez kňazov. Krsty, birmovky, konfirmácie a podobne aj tak nie sú vstupenkou do raja. Vstupenkou do raja je len správne žitie smerujúce k spravodlivosti, láske a čistote. Ani návšteva chrámov nič nezaručuje, celý náš život má byť hľadaním a živou bohoslužbou. Zvlášť ešte ak cirkevní hodnostári učia nesprávne veci.

Z uvedených vecí vyplýva, že by nám vlastne prospela odluka cirkvi od štátu. Blížia sa voľby tak aj toto môže byť jedna z tém diskusie. Treba mať na pamäti, že všetko čo máme je od Boha, nie od cirkvi. Ak sa cirkvi stavajú proti Pomocníkovi, ktorého nám Ježiš vyprosil, nezaslúžia si veru svoj desiatok.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1379105x
Priemerná čítanosť článkov: 2428x

Autor blogu

Kategórie