Založ si blog

Boh dodržiava zákon, väčšina ľudí nie.

Ľudia si až príliš zvykli konať svojvoľne. A pokiaľ majú nejakú funkciu, moc, známosti je to až skazonosné ako ohýbajú spravodlivosť alebo sa jej vyhýbajú. Jednoducho si myslia, že sú privilegovaní a môžu si to dovoliť.

Ako pôsobí Stvoriteľ? Hovorí sa, že je dokonalý. Podľa toho aj jeho zákony musia byť dokonalé. Veda nám poskytuje množstvo príkladov aké všetky chemické, termické, fyzikálne či iné zákony existujú. Ježiš hovoril dokonca: Čo sejete, to zožnete!, čiže zodpovednosť za činy, ale aj slová a dokonca myšlienky. Takže zo strany Boha neevidujem porušovanie Jeho zákonov. Ježiš síce mnohých uzdravoval, ale to sa malo diať v rámci platných zákonov len jeho veľkou silou. Avšak z kríža zostúpiť nevedel, pretože to jednoducho nie je možné, keď vás pribijú na drevo kríža.

Takže bolo by dobré sa nad týmto zamyslieť. Na svete je veľa utrpenia a ľudia sa pýtajú ako to Boh dopustí? Lenže mali by sa intenzívne zamyslieť nad tým, kto to utrpenie vytvára. Sú to ľudia vedení najrôznejšími dôvodmi, ktorí páchajú násilie a zlo.

Ľudia neveria na Božiu spravodlivosť, tak ju berú do vlastných rúk. Lenže aká už len môže byť tá spravodlivosť podľa ľudí? Presne taká, ako ju vidíme všade okolo seba.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370860x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie