Založ si blog

Zákony stvorenia platia pre všetkých rovnako.

Je pravda, že ako prvý dostali zákon a poznanie Boha Židia. Oni dostali príkaz, že žiť bez hriechu a v čistote. Boli prikázania špeciálne pre vyvolený národ ako obriezka, čo môžu jesť a podobne. Ale ako aj Ježiš potvrdil hlavná je morálna čistota. A prečo? Žeby ich Stvoriteľ chcel potrápiť? Pravda bude zrejme v tom ako Ježiš hovoril: čo sejete, to zožnete! Čiže keď niekto koná niečo zlé, jednoducho sa mu to ešte znásobené vráti.

A tu sme už pri zákonoch stvorenia o ktorých ľudstvo netušilo, ale boli mu zvestované. Tieto zákony samozrejme platia pre všetkých, nielen pre Židov. V prvom rade bolo všetko dané židovskému národu. Ale keď Ježiš hovoril o znamení konca, hovoril aj toto: „Ale najprv sa musí evanjelium zvestovať všetkým národom.“ Takže Boh myslí na všetky národy, Ježiš o tom hovoril. A následne po jeho smrti skutočne jeho učeníci išli medzi pohanov a zvestovali im evanjelium.

Ježiš takisto hovoril o Kráľovstve nebeskom, že tí čo zvíťazia budú v ňom žiť večný život. Takže nikto sa nebude môcť vyhovárať, že o Bohu a o Kráľovstve nebeskom nepočul. Ale zároveň každý má slobodnú vôľu a nikto nie je nútený žiť mravne. Nikto nie je nútený vojsť do Kráľovstva nebeského alebo vôbec veriť tomu. Tí čo o to nemajú záujem, si môžu pokojne prežiť svoj pozemský život podľa svojho uváženia. Je to len ponuka Stvoriteľa pre tých čo chcú.

Ježiš povedal aj toto: „Nevyjdeš odtiaľ, kým nezaplatíš aj ten posledný halier.“ (Matúš 5,26) Čiže vyzerá to, že keď chce niekto vojsť skutočne do Kráľovstva nebeského, bude si musieť odčiniť všetko zlé čo napáchal. Všimnite si, že Ježiš nehovoril do Kráľovstva nebeského vojdete keď budete pravidelne navštevovať kostol alebo keď vám cirkev udelí odpustky. Toto hovorí už iba cirkev. Ježiš povedal: „Nevyjdeš odtiaľ, kým nezaplatíš aj ten posledný halier.“ A učeník Matúš nám zachoval tento Ježišov výrok.

Z tohto cítiť absolútnu Božiu spravodlivosť. Takisto Božiu milosť, že dostaneme priestor a čas odpykať si všetky svoje zlé skutky. Preto je zrejme rozumné nehromadiť si ďalšie nové zlé skutky, ale skôr dávať zo seba dobré a vytrpieť si to, čo si podľa dokonalej spravodlivosti vytrpieť máme. Až potom budeme pustení z tohto žalára a môžeme smerovať do Kráľovstva nebeského. A toto platí pre všetkých rovnako pre všetky národy, rasy aj vierovyznania.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355542x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie