Založ si blog

Stvorení, vyvinutí a duchovné zárodky (my).

Abd-ru-shin takto vysvetľuje stvorenie:

Na praduchovnú ríšu nadväzuje ako jej pokračovanie ríša duchovná. Duchovné predstavujúce iný druh, nie snáď slabší zvyšok praduchovného. Aj v duchovnom vznikajú v určitej vzdialenosti od Svetla po prekročení hranice, potrebnej pre možnosť sformovania, ihneď úplne zrelí duchovia a to bez prechodného vývoja. Nazývajú sa stvorení, na rozdiel od prastvorených v praduchovnom.

Stvorení sú teda tí najsilnejší a najmocnejší v duchovnom, ako sú prastvorení v praduchovnom, ktoré mohlo vzniknúť už predtým. A ako prv v praduchovnom, tak aj v duchovnom jestvuje ešte druhé oddelenie vyžadujúce vývoj, kde sa preto popri vývojovo dozretých nachádzajú aj deti. Obe tieto oddelenia tvoria spolu duchovnú časť stvorenia.

K tejto duchovnej časti sa potom pripája ešte veľký kruh celkom zvláštnych bytostných druhov. Tento kruh obklopuje hmotnú časť, pôsobí na ňu, prechádza cez ňu a pohybuje ňou. Tým hmotnú časť zahrieva a formuje.

Hmotná časť stvorenia má opäť dve oddelenia. Prvé oddelenie jemnohmotnosť sa ihneď formuje pôsobením bytostného, lebo je ľahko preniknuteľná. Druhé oddelenie hrubohmotnosť musí v dôsledku väčšej hutnosti prejsť najskôr štádiom vývoja za pomoci bytostného. Prirodzene že aj tieto dve základné oddelenia sa rozdeľujú na mnoho vedľajších častí.

Takže sú stvorení duchovní ako najvyšší v duchovnej ríši – v raji. K nim sa potom opäť pripájajú vyvinutí duchovní. Lenže odtiaľ sme ešte vždy ďaleko, veľmi ďaleko od hmotností, pred ktorými sa vznáša kruh bytostných zvláštneho druhu. Títo bytostní pôsobia v tesnom spojení s vami a bez ich pomoci by ste vôbec nemohli prebývať v hmotnosti. Aj váš vývoj by bol bez tejto pomoci nemožný. Museli by ste zostať duchovnými zárodkami s pálčivou túžbou môcť sa stať vedomými z milosti Boha jediného všemohúceho.

Takže to chápem tak, že v duchovnej ríši v raji sú stvorení, ktorí vznikli ihneď a pod nimi sú vyvinutí duchovní, ktorí sa vývojom stali vedomými a čistými, aby mohli prebývať v duchovnej ríši v raji. No a potom sme tu my ľudia – duchovné zárodky. Vošli sme do jemnohmotnosti a hrubohmotnosti, aby sme sa mohli vyvíjať a stať sa vedomými. Takže teraz sa nachádzame v jemnohmotnosti a hrubohmotnosti, ktoré obidve nie sú večné a prebieha v nich neustály kolobeh vzniku a zániku. Kto sa však stane vedomým a čistým, bude môcť vojsť do večnej ríše – do raja, tak ako o tom aj Ježiš hovoril len formou primeranou jeho dobe.

Naše vnútorné svety tvoria svet vonkajší.

28.04.2024

Či nie je tento náš pozemský svet len veľkou mozaikou, ktorú tvoria všetci ľudia tejto zeme. Presne podľa toho akí sme my ľudia vyzerá aj tento svet, jeho jednotlivé časti a regióny, mestá, obce, domácnosti atď. Keď to niekto pozoruje tak vidí obrazy niekde škaredšie, niekde krajšie, inde krvavé atď. Celé čo v tomto chýba, je uvedomenie si, že my sami tvoríme svet v [...]

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 568
Celková čítanosť: 1381530x
Priemerná čítanosť článkov: 2432x

Autor blogu

Kategórie