Založ si blog

Cirkevní hodnostári zaslúžte si svoj desiatok!

Cirkev je financovaná zo štátneho rozpočtu plus dary ľudí. Na tom by nebolo nič zlé, veď aj Boh určil Áronovmu potomstvu desiatok. Keď je však niekto platený, mal by vykonávať aj svoju prácu správne. Predstavte si, že zamestnanec v nejakej firme by nesprávne vykonával svoju prácu. Čo urobí jeho vedúci alebo majiteľ firmy? No môže ho upozorňovať a keď to nepomôže, tak jediná cesta je prepustiť takého zamestnanca a vziať na jeho miesto, takého čo bude vykonávať svoju prácu správne. Alebo čo urobí majiteľ viacerých firiem, keď niektoré nevykonávajú svoju prácu správne? Majiteľ sa môže pokojne rozhodnúť, že tie firmy čo nekonajú správne a neprinášajú osoh zavrie a ponechá si len také čo osoh prinášajú. Podobne môže aj Boh naložiť s odbojnými cirkvami.

Cirkevní hodnostári kresťanských cirkví nechcú alebo sa boja prijať Posolstvo od Abd-ru-shina. Boja sa podľa mňa, že by ich už potom ľudia nepotrebovali a neplatili ich. Podľa mňa je však opak pravdou a práve preto, že neprijímajú Abd-ru-shinove Posolstvo tak silnejú hlasy na odluku cirkvi od štátu. Aj cirkev sama tuší, že sa tomu nevyhne.

Lenže zamyslite sa úprimne cirkevní hodnostári. Vaše výklady písma majú chyby a neodpovedajú na všetky otázky, ktoré si ľudia kladú. Nechcete sa vzdať svojho výtvoru – cirkevných dogiem, ktoré sú úplne mimo reality. Tak sa nečudujte, že všade naokolo vidno úpadok cirkví, že ľudia prestávajú mať o vás záujem. Vy sami sa totiž staviate proti Pomocníkovi. Ten Pomocník má byť aj vašou oporou aj oporou všetkých ľudí.

Robíte to presne tak isto ako zákonníci a farizeji, ktorí srdnato bojovali proti Ježišovi. Ježiš pritom prišiel pre všetkých aj pre nich. Keby mu zákonníci a farizeji otvorili svoje srdcia a vzdali sa svojich chýb pozdvihol by Ježiš aj ich v očiach obyvateľstva. Veď on prišiel zákon naplniť nie zrušiť. Toho čo sa bojíte, to vám práve veľmi pomôže. Je to paradoxná nechápavosť, ktorá sa v našich dejinách cyklicky opakuje. Je vôbec nádej, že sa to niekedy zmení?

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1437004x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie