Založ si blog

Ak by bola karma.

Predstavte si na chvíľu, že ľudstvo zistilo, že karmický zákon naozaj platí. Čo by sa podľa vás začalo diať? Nebolo by to náhodou tak, že by ľudia začali dodržiavať Desatoro a tiež Ježišove: „Miluj svojho blížneho ako seba samého!“?

Ježiš hovoril: „Čo sejete, to zožnete!“. Abd-ru-shin písal o Zákone zvratného pôsobenia, ktorý pôsobí automaticky a nepodplatiteľne a vracia pôvodcovi do najjemnejších detailov, čo on dával do svojho okolia. A áno aj Budha si dovolil hlásať o karme, že každému sa vráti to, čo koná iným. Všetci svorne nabádajú k cnostnému životu a neubližovať druhým.

Ale nie, ľudia majú milión dôvodov, prečo karma nemôže existovať. Nazývam to karmou lebo je to najstaršie pomenovanie tohto zákona a jednoslovné, nejjednoduchšie. Ale som presvedčený, že Ježiš hovoril a Abd-ru-shin písal o tom istom. Treba si však položiť otázku komu a čomu slúžia všetci tí, čo sa stavajú proti karme. Podľa mňa len udržiavajú súčasný chaos a podporujú ateizmus a materializmus.

Pozrite sa do svojich životov a do svojho okolia. Áno aj keď niekto urobí niečo veľmi zlé, karmické následky neprídu hneď. Ten človek možno hreší dlhú dobu a niekoľkokrát. Ale raz to praskne a trest príde. Prečo to však trvá tak dlho? Nad tým som si aj ja lámal hlavu. Je možné aj to, že dotyčnému sa dáva šanca aby upustil dobrovoľne od svojho nesprávneho konania. Možno aby sa v nás ozvalo svedomie. Je tam aj ten aspekt, že páchateľ sa všemožne snaží trestu vyhnúť. Je možné aj to, že technicky to toľko proste trvá. Potom však príde neodvratné zúčtovanie.

Boja sa snáď cirkevní hodnostári, že prídu o prácu, že už nebude záujem o ich odpustky. Neviem sú to všetko dosť chabé sebecké, nevecné argumenty. Alebo sú veriaci zaškatuľkovaní vo svojej cirkvi, či sekte a oni podávajú milióny dôvodov, prečo tá karma neexistuje. Len nezabudnime na to, že zákonníci a farizeji sa tiež oháňali písmami, keď prenasledovali Ježiša. Nakoniec dosiahli jeho ukrižovanie – odstránenie potupnou smrťou. Obvinili ho z bohorúhačstva. Dnes to považujeme za absurdné.

Oni však nevedeli, že sa Ježiš narodil v Betleheme ako bolo napísané v písmach. Držali sa síce písma, ale nesprávne ho interpretovali. Oni čiastočne vediaci bojovali, proti tomu ktorý mal plné vedenie. Nenávideli ho štvali proti nemu. Prečo asi báli sa o svoju prestíž, či živobytie? Po všetkých tých výnimočných veciach, ktoré Ježiš činil v Izraeli mu mali prestrieť červený koberec, úctivo sa pred ním pokloniť a povedať: Rabbi tu sme pouč nás o písmach a o nebi. Ale nie oni boli presvedčení, že je to falošný prorok a išli po ňom ako pes po údenom. Žeby preto, že Ježiš si dovolil kritizovať ICH – Jahveho kňazov. No fakt to sa neodpúšťa. Priznať si, že mali aj nejaké chyby alebo niečo robili nesprávne, to by už na nich bola galaktická požiadavka.

Darmo vlastné EGO je veľmi silný protihráč. Ľstivý rozum nám vždy ponúkne nejaké argumenty, aby obhájil naše konanie, hoci nie je správne.

Ako zákonníci a farizeji Ježiša pranierovali.

18.07.2024

Zrejme sa každému vybavia úryvky z Biblie, kde zákonníci a farizeji chceli Ježiša verejne zdiskreditovať záludnými otázkami a tiež ako ho kritizovali. Ježiš toto všetko ustál, ale oni boli presvedčení, že nie je pravý Mesiáš a neprestávali s útokmi na neho. Kritizovali ho a osočovali, naschvál ho nazývali tesárov syn, aby dali najavo že je oproti nim laik. Prešlo cca [...]

Čo by ste dali za večný život?

16.07.2024

Podľa Abd-ru-shina Stvoriteľ od nás žiada, aby sme sa sami namáhali a hľadali pravdu aj cestu k Nemu. Za druhé od nás žiada vnútornú čistotu – to znamená zbaviť sa nenávisti, závisti, zlosti, promiskuity a podobne. Mladí ľudia veľmi na pozemskú smrť nemyslia, seniori sú k smrti bližšie preto predpokladám, že na smrť aj viac myslia. To však nijako mladých nemusí [...]

Kde udrú živly nemusí byť náhoda.

09.07.2024

Abd-ru-shin nám vysvetľuje, že bytosti prírody sú plne vo vôli Božej. Bytosti prírody udržiavajú vo stvorení krehkú rovnováhu. Takže je dosť pravdepodobné, že keď sú niekde ľudia, ktorí narušia túto rovnováhu napríklad svojou vnútornou nečistotou, zareagujú na to aj živly narušením rovnováhy. Môže dôjsť k prudkým lejakom, vetru a podobne. Ako sme to napríklad [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 589
Celková čítanosť: 1436944x
Priemerná čítanosť článkov: 2440x

Autor blogu

Kategórie