Založ si blog

Zlodeji a karma.

Pozrime sa spolu čo vôbec vedie niekoho, aby inému niečo vzal. Podľa mňa si taký zlodej povie život nie je fér prečo  tento milionár má všetkého nadbytok a „nezaslúži“ si to a ja mám málo a mal by som mať oveľa viac. Predpokladám že zlodej bude neveriaci človek, ktorý si myslí že je dostatočne chytrí na to, aby sa vyhol pozemskej spravodlivosti. Ďalšou pohnútkou zlodeja môže byť, že chce nakradnúť toľko, aby on nemusel tvrdo pracovať a prinášať hodnoty pre spoločnosť – on chce len brať a to čo najviac. Z ľudí ktorí pracujú za bežný plat sa smeje, že sú to chudáci. On si myslí že má na viac – alebo neodolateľne túži mať veľa.

Boh povedal prostredníctvom Mojžiša: „Nepokradneš!“ Lenže ľudia videli niekoho kto kradne a nezasiahli ho ihneď Božie blesky, aby ho potrestali. Takže z toho usúdili, že si môžu robiť čo chcú a udomácnil sa tu zákon džungle – silnejší berie. Lenže čo ak je do stvorenia vložený dokonalý zákon o karme. Potom každý čo kradne musel by raz všetko naspäť povracať aj s úrokami. Z tohto pohľadu sa javí kradnutie ako bláznovstvo. A myslím si, že len podporuje Desatoro a teóriu o Božej dokonalosti a spravodlivosti.

Naopak predstavte si úspešného zlodeja ktorý nakradol milióny ako tí z filmov. Takýto človek má zrejme prebujnený predný mozoček, ktorý je zameraný na hmotu. Prostredníctvom zadného mozgu vnímame duchovné a to vidíme o koľko je menší. Tento náš hrdina je určite na seba veľmi pyšný a vychutnáva si ovocie svojich zločinov. Iróniou však je, že zrejme ide o nadaného človeka a keby sa venoval nejakej legálnej činnosti mohol sa tiež stať bohatým a pre spoločnosť prospešným.

Podľa mňa je to správne keď každý má len to čo si svojou prácou zaslúži. Že musíme niečo pre spoločnosť urobiť za čo dostávame primeranú odmenu. Koncept zlodejov, ktorí chcú len brať sa javí ako absolútne nesprávny. Ale práve čisto rozumový pohľad robí z ľudí zlodejov, pretože ich úzko ohraničený rozum im hovorí, že karma a život po smrti neexistuje. Takže ak budú dostatočne šikovní a majú vplyvných známych môžu žiť na úkor druhých. Pretože je to presne o tom parazitovaní, zobrať druhým ich vlastníctvo a bez protihodnoty si ho privlastniť.

Z karmického pohľadu zlodeji naozaj vyzerajú smiešne. Predstavte si všetku tú námahu zlodejov, ktorí si pri úspešných krádežiach vlastne len zvyšujú svoj karmický dlh. Mne osobne to celé dáva zmysel ak sa bavíme o dokonalom Bohu. Čudujem sa cirkvi a mnohým veriacim, že tento karmický princíp odmietajú – z rôznych dôvodov.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35, aktualizované: 09:34

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1371079x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie