Založ si blog

Cirkvi už nemôžu vraždiť, takže pravda má šancu.

Je až absurdné ako tí čo majú čiastočné vedenie vystupovali proti tým, čo mali plné vedenie alebo vyššie vedenie. Takto v Izraeli prenasledovali a vraždili prorokov, nakoniec zlikvidovali aj syna Božieho. Spomeňte si na podobenstvo o vinici: sluhovia si povedali toto je dedič, zabime ho a vinica bude naša. Kresťanské cirkvi sa tiež začali hrať na neomylných. Prišli koncily a dostali neodolateľnú chuť možno aj z dobrých pohnútok na niečom sa uzhodnúť. Tie ich „neomylné“ dogmy majú asi takú hodnotu ako vyhlásenie že zem je plochá.

Následne kresťanské cirkvi likvidovali všetkých čo nesúhlasili s ich dogmami. Nepohodlných ľudí vedeli efektívne odstrániť. Teraz si predstavte, že Boží vyslanec by prišiel v stredoveku do Európy a priniesol by učenie. Veď by ho upálili. Je to totálne absurdné, ale je to tak. Práve tí čo mali chrániť Božie slovo mu robili najviac prekážok. Mohlo to prameniť z rôznych nepekných vlastností. Zrejme si mysleli, že len oni jediní sú oprávnení vykladať Božie slovo – namyslenosť, egoizmus, urazená pýcha. Ako si vôbec nejaký tesárov syn mohol dovoliť hlásať slovo Božie. Veď na to treba školy, dlhé roky študovať písma tak ako oni.

Jedinú cestu pre pravdu vidím v tom, že trest smrti sa nebude používať. Pretože sa to môže naozaj nepekne zneužiť. Teda dúfam, že už v dnešných časoch nie. Každý nech si vyberie podľa čoho chce žiť. Ak majú totiž veľkú moc nevedomí alebo čiastočne vedomí a majú moc vraždiť, nikdy by sme sa k pravde nedostali. Tu sa doslova uprednostňuje vlastné ego nad túžbou po skutočnej pravde a po Bohu. Veď čo bránilo zákonníkom a farizejom, aby prijímali Ježišove učenie. Zásadný rozkol vidím v tom, že Ježiš objasňoval aj veci, ktoré ani v Mojžišovom zákone neboli vysvetľované – v Tóre.

Takže namiesto toho aby sa radovali, že zrazu majú širšie vedenie obvinili Ježiša z bohorúhačstva. Lebo on si dovolil povedať viac. Aj to o mnohom nemohol prehovoriť lebo sa nedožil ani tých 33 rokov. Kladiem si otázku či ľudstvo túži viac po pravde alebo po tom aby mohlo robiť čo chce. Z doterajšieho priebehu mi to vychádza, že pre ľudí je dôležitejšie zachovať terajší spôsob žitia ako spoznávať pravdu.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 11 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1352475x
Priemerná čítanosť článkov: 2441x

Autor blogu

Kategórie