Založ si blog

Pán Matovič odstúpte z postu ministra financií SR.

Pán Matovič pochopte už konečne, že Sulík s jeho SaS je politickou mŕtvolou. Sulík to ešte nechápe ani členovia jeho strany. Ale podľa mňa je už rozhodnuté o jeho politickom osude a osude jeho strany. Aj keď by sa SaS nejakým zázrakom dostala do parlamentu, do vládnej koalície ich už nikto nezoberie. Kalkulujú, špekulujú pozerajú prieskumy preferencií, ale to je všetko len práca rozumu, to nestačí. Svojimi postojmi si sami nalepili na čelo nálepku váľačov vlád a tých čo si dávajú ultimatívne podmienky, čo sa v koalícii nenosí. Takže oni už podľa mňa v politike skončili.

Teraz ku vám pán Matovič. Môžete použiť milión argumentov na obhajobu vášho ministerského kresla a milión krát môžete zopakovať vetu, že netreba uprednostňovať osobné a stranícke záujmy nad záujmy obyvateľov Slovenska. ALE vaše postoje a činy svedčia o úplnom opaku. Všetci vidia, že teraz urputne bojujete o svoju ministerskú stoličku. Keby bol u vás totiž záujem Slovenska naozaj na prvom mieste a váš koaličný partner by si dal ultimatívnu požiadavku na vaše odstúpenie, mali by ste odstúpiť. Tým by ste všetkým dokázali svoj charakter a tiež, že osud Slovenska je u vás na prvom mieste. Že osud Slovenska nepredáte za ministerskú stoličku. Myslím že by to bolo dosť lacné.

Voliči vám aj tak každému dajú v ďalších voľbách vysvedčenie. A to bude podľa vašich skutkov nie slov. Vysvedčením pre Sulíka bude, že v politike skončil. Vy pán Matovič ak chcete čo najlepšie vysvedčenie ukážte veľkosť charakteru, nie kŕčovité držanie sa stoličky ministra financií. Veď máte najväčší poslanecký klub a vy máte v ňom hlavné slovo, takže nechápem o čo vám ide. Teraz nemáte na výber nikoho iného okrem SaS keď chcete dovládnuť, ale prídu nové voľby a budú tam nové strany.

V takýchto ťažkých časoch ako zažívame a ktoré nás ešte čakajú nevidím priestor pre stranu ako SaS, ktorá sa bije za bohatých. Je takmer isté, že strana Za ľudí sa do parlamentu nedostane. Takže trochu rozmýšľajte, ale nie s klapkami na očiach. Treba vidieť širšie súvislosti. Je lepšie prehrať pár bitiek, ale vyhrať vojnu. Kto však nevie prehrávať, zrejme nie je pripravený ani na výhry.

Ak neveríte páni politici dajte si urobiť prieskum čo chcú od vás ľudia, či riešenie vašich postov alebo riešenie problémov, ktoré ľudí čakajú v týchto extrémne ťažkých časoch. Toto čo predvádzate je na smiech. Ak to nedokážete pochopiť dajte si urobiť prieskum, lebo vy už asi ničomu neveríte len prieskumom.

Ľudí skutočne zaujíma či budú mať čo jesť, kde bývať, či v zime nebudú mrznúť. A nie kto bude sedieť na akej stoličke. Treba robiť opatrenia na zmiernenie extrémneho sucha, ktoré tu zrejme bude aj v ďalších rokoch. Žijeme v extrémnych časoch, kedy treba tvrdo pracovať a hľadať čo najlepšie riešenia, aby dopady na našu ekonomiku a obyvateľstvo neboli až tak zdrvujúce. Veď sa tam už ZOBUĎTE v tej vládnej koalícii!

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1376272x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie