Založ si blog

Pán Matovič odstúpte z postu ministra financií SR.

Pán Matovič pochopte už konečne, že Sulík s jeho SaS je politickou mŕtvolou. Sulík to ešte nechápe ani členovia jeho strany. Ale podľa mňa je už rozhodnuté o jeho politickom osude a osude jeho strany. Aj keď by sa SaS nejakým zázrakom dostala do parlamentu, do vládnej koalície ich už nikto nezoberie. Kalkulujú, špekulujú pozerajú prieskumy preferencií, ale to je všetko len práca rozumu, to nestačí. Svojimi postojmi si sami nalepili na čelo nálepku váľačov vlád a tých čo si dávajú ultimatívne podmienky, čo sa v koalícii nenosí. Takže oni už podľa mňa v politike skončili.

Teraz ku vám pán Matovič. Môžete použiť milión argumentov na obhajobu vášho ministerského kresla a milión krát môžete zopakovať vetu, že netreba uprednostňovať osobné a stranícke záujmy nad záujmy obyvateľov Slovenska. ALE vaše postoje a činy svedčia o úplnom opaku. Všetci vidia, že teraz urputne bojujete o svoju ministerskú stoličku. Keby bol u vás totiž záujem Slovenska naozaj na prvom mieste a váš koaličný partner by si dal ultimatívnu požiadavku na vaše odstúpenie, mali by ste odstúpiť. Tým by ste všetkým dokázali svoj charakter a tiež, že osud Slovenska je u vás na prvom mieste. Že osud Slovenska nepredáte za ministerskú stoličku. Myslím že by to bolo dosť lacné.

Voliči vám aj tak každému dajú v ďalších voľbách vysvedčenie. A to bude podľa vašich skutkov nie slov. Vysvedčením pre Sulíka bude, že v politike skončil. Vy pán Matovič ak chcete čo najlepšie vysvedčenie ukážte veľkosť charakteru, nie kŕčovité držanie sa stoličky ministra financií. Veď máte najväčší poslanecký klub a vy máte v ňom hlavné slovo, takže nechápem o čo vám ide. Teraz nemáte na výber nikoho iného okrem SaS keď chcete dovládnuť, ale prídu nové voľby a budú tam nové strany.

V takýchto ťažkých časoch ako zažívame a ktoré nás ešte čakajú nevidím priestor pre stranu ako SaS, ktorá sa bije za bohatých. Je takmer isté, že strana Za ľudí sa do parlamentu nedostane. Takže trochu rozmýšľajte, ale nie s klapkami na očiach. Treba vidieť širšie súvislosti. Je lepšie prehrať pár bitiek, ale vyhrať vojnu. Kto však nevie prehrávať, zrejme nie je pripravený ani na výhry.

Ak neveríte páni politici dajte si urobiť prieskum čo chcú od vás ľudia, či riešenie vašich postov alebo riešenie problémov, ktoré ľudí čakajú v týchto extrémne ťažkých časoch. Toto čo predvádzate je na smiech. Ak to nedokážete pochopiť dajte si urobiť prieskum, lebo vy už asi ničomu neveríte len prieskumom.

Ľudí skutočne zaujíma či budú mať čo jesť, kde bývať, či v zime nebudú mrznúť. A nie kto bude sedieť na akej stoličke. Treba robiť opatrenia na zmiernenie extrémneho sucha, ktoré tu zrejme bude aj v ďalších rokoch. Žijeme v extrémnych časoch, kedy treba tvrdo pracovať a hľadať čo najlepšie riešenia, aby dopady na našu ekonomiku a obyvateľstvo neboli až tak zdrvujúce. Veď sa tam už ZOBUĎTE v tej vládnej koalícii!

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356098x
Priemerná čítanosť článkov: 2443x

Autor blogu

Kategórie